Duško Ivanović (©МN Press)
Duško Ivanović (©МN Press)

Duško Ivanović: Velike ekipe u svaku utakmicu ulaze sa 100 odsto, tako smo večeras odigrali

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 21:13

"Zadovoljan sam pristupom mojih igrača, Profesionalno su odradili svoj posao. Igrali smo 100 odsto, imali maksimalan respekt prema Mornaru i nismo se nijednog trenutka opustili. To je kvalitet velike ekipe i velikih igrača", rekao je trener Crvene zvezde posle devete vezane pobede

Nastavili su košarkaši Crvene zvezde da nižu trijumfe. Savladali su u 10. kolu ABA lige ekipu Mornara 93:77 i udarili devetu vezanu recku od dolaska Duška Ivanovića. Ben Bentil je odigrao daleko najbolji meč od dolaska na Mali Kalemegdan i postigao 26 poena, dok je na pragu dabl-dabla bio Dalibor Ilić (11 poena i osam skokova), te je pokazao da iskusni stručnjak može da računa na njega u nastavku sezone.

Odlično je Ivanović raspodelio minutažu, odmorio Filipa Petruševa, Ognjena Kuzmića i Džona Holanda, a uz Ilića su šansu dobili i Miroslav Raduljica i Nikola Topić. Uspeo je da odmor ključne igrače, upiše novu pobedu i popravi učinak u ABA ligi na 8-1 (uz meč manje).

Izabrane vesti

Posle susreta je na konferenciji za medije izrazio zadovoljstvo partijom svojih izabranika.

"Zadovoljan sam večerašnjom pobedom i pristupom igri mojih igrača. Mornar je pokazao da je ozbiljna ekipa. Napravili su nam puno problema, igrali zonu 40 minuta i bez ozbira što smo imali otvorene šuteve, unutrašnju igru, teško je napadati zonu 40 minuta, ali smo imali strpljenja i dosta dobar presing na Raselu koji je pokazao da poseduje izvanredan kvalitet. Znali smo da je Mornar opasna ekipa i igrači su profesionalno odradili svoj posao i zato sam baš zadovoljan", rekao je Duško Ivanović.

Ključ pobede, uprkos rotacijama i ravnomernoj raspodeli minutaže, bio je u pristupu.

"Razlika između velike i male ekipe je da svaku utakmicu uzimaš sa 100 odsto i da naročito da protiv malih pokažeš da si profesionalac, da pokažeš respekt prema drugoj ekipi. Mi smo večeras igrali 100 odsto, imali maksimalan respekt prema Mornaru i nismo se nijednog momenta opustili. To je kvalitet velike ekipe i igrača".

Nastaviće Ivanović da ukazuje priliku svim košarkašima koji su mu na raspolaganju.

"Pokušaćemo da pravimo rotacija kako bi svi igrači dobili šansu da pokažu šta znaju i da neki igrači malo odmore. Duga je sezona, svi moraju da budu spremni kada im se da prilika da pomognu".

Večeras je zablistao Dalibor Ilić, iako ga dugo nije bilo na terenu.

"Pokazao je prošle godine da ima kvalitet. Sad to treba da pokaže i ovde".

Luka Mitrović je proveo svega dva i po minuta u igri, pošto je jednom prilikom dobio nezgodan udarac u lice.

"Zakačili su mu oko, ne znamo zasad kakva je situacija", zaključio je na konferenciji za medije Duško Ivanović.


tagovi

Duško IvanovićKK Crvena zvezdaMornar BarLuka MitrovićDalibor Ilić

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara