Duško Vujošević i Dejan Milojević (©MN Press)
Duško Vujošević i Dejan Milojević (©MN Press)

Duško Vujošević: Otišao je Dejan Milojević, najbolji čovek kojeg sam trenirao

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 23:28

"Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana", rekao je legendarni trener Partizana

Ko god je poznavao Dejana Milojevića, mogao je samo da kaže isto - da je bio veliki pozitivac i da je pre svega bio izuzetno dobar čovek, zatim igrač i trener.

Od nekadašnjeg osvajača evropskog zlata sa Jugoslavijom u Istanbulu 2001. godine oprašta se ceo svet, od Aljaske, do Australije. Među njima je i Duško Vujošević, trener koji je od Dejana Milojevića napravio jednog od najdominantnijih košarkaša Evrope.

Izabrane vesti

"Otišao je najbolji čovek koga sam trenirao, prerano i, iznenada. Nemam reči kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vest i ogroman bol. Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana", izjavio je Duško Vujošević za Sportklub.

Ko je i šta Dejan Milojević bio u Partizanu najbolje govore sledeći detalji - za dve godine u crno-belom dresu bio je MVP ABA lige u sezonama 2004/05 i 2005/06. Bio je dva puta šampioj tada jake lige Srbije i Crne Gore. Tokom takmičarske 2004/05 u Evroligi je na šest utakmica beležio indeks korisnosti 30,5! Postizao je prosečno 20,8 poena uz 11,5 skokova, 3,5 ukradenih lopti i 3,3 asistencije, uz procenat šuta iz igre od respektabilnih 63,4 odsto.

Kao vedeta Partizana odigrao je nezaboravnu utakmicu u Evroligi protiv Olimpijakosa. Bilo je to 2. decembra 2004. godine, kada je zabeležio je indeks 55 u Partizanovoj pobedi rezultatom 87:73. Na toj utakmici zabeležio je 35 poena, 14 skokova (tri ofanzivna), pet ukradenih lopti i tri asistencije za gotovo 37 minuta na terenu. Iznudio je i sedam faulova, a iz igre je šutirao gotovo 80 odsto (13/17).

Indeks 55 je i dan danas i danas drugi najbolji učinak, iza Tanoke Birda koji je zabeležio i dalje nedostižnih indeks 63, dok je poput Milojevića koeficijent 55 svojevremeno imao Jaka Lakovič u opremi Krke.


tagovi

Dejan MilojevićDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara