Ahmet Duverioglu (©Starsport)
Ahmet Duverioglu (©Starsport)

Duverioglu ostao bez dva člana porodice zbog zemljotresa u Turskoj, odlučio da napusti Bursu i košarku

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 19:44

Bivši igrač Fenerbahčea više nije član ekipe Dušana Alimpijevića

Razorni zemljotresi zavili su Tursku i Siriju u crno, poginulo je preko 50.000, brojni ljudi ostali su bez članova porodice i prijatelja. Među njima i bivši centar Fenerbahčea Ahmet Duverioglu koji je u ruševinama izgubio dva člana porodice. Zbog teškog perioda u životu, iskusni košarkaš je odlučio da napusti Bursu, ali i da se na neko vreme povuče iz igre pod obručima.

Turski klub, koji sa klupe predvodi Dušan Alimpijević, zvanično je saopštio da je došlo do sporazumnog prekida saradnje i objavio emotivan video klip na kojem se Duverioglu pozdravlja sa saigračima.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam imao priliku da vas sve upoznam. Zbog situacije u kojoj se nalazim, potrebno mi je malo vremena da se pronađem. Imao sam loše dane zbog razloga van moje kontrole. Želim vam puno uspeha u nastavku sezone. Volim vas sve. Nadam se da ćemo se ponovo sresti u budućnosti", rekao je Duverioglu, kojem su u zemljotresima poginuli baka i rođak.

Imao je 29-godišnji košarkaš solidnu sezonu iza sebe, prosečno beležio 6,9 poena i 5,2 skoka po utakmici u Evrokupu (12 nastup), dok je u domaćem šampionatu imao prosek od 5,8 poena i 5,7 uhvaćenih lopti.

Bursa posle pobede nad Burgom ima učinak 7-7 na evrosceni, 12-6 u turskom šampionatu.

Ahmet Duverioglu, inače dugogodišnji reprezentativac Jordana, karijeru je i počeo 2009. godine u jordanskom Zainu. Igrao je potom za Al Rijadi i ASU u istoj zemlji, dok je prvi profesionalni angažman u Turskoj pronašao 2014. godine kada je potpisao za niželigaša Pertevnijal. Vrlo brzo je skrenuo pažnju Anadolu Efesa, u kojem je proveo jednu sezonu i osvojio Superkup, da bi potom pojačao Fenerbahče gde je imao najuspešniji period u karijeri. Tri puta je osvojio titulu u Turskoj kao član Fenera, još dva Superkupa, kao i dva Kupa Turske. Sa Željkom Obradovićem na klupi podigao je i trofej Evrolige 2017. godine.


tagovi

Ahmet DuveriogluBursa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara