Kjurik i Oriola, Shutterstock
Kjurik i Oriola, Shutterstock

Dva dugoročna potpisa u Barseloni

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.07.20. | 17:27

Kjurik do 2023, Oriola do 2024. godine

Barselona radi punom parom. Šarunas Jasikevičijus je prvo želeo da počisti situaciju sa ugovorima igrača koji su već u klubu, a danas je tim iz Katalonije sredio dva dugoročna potpisa. Jedan se tiče Pjera Oriole, drugi Kajla Kjurika.

Kao što je to bilo i najavljeno, Šaras je odlučio da zadrži odličnog šutera Kjurika. Njemu je ovog leta istekao ugovor, ali će ostati u klubu. I to do 2023. godine, kako je klub zvanično objavio.

Izabrane vesti

Kjurik je stigao u Barselonu 2018. godine i odigrao 130 mečeva ukupno u ACB ligi (69) i Evroligi (61). Pomoao je Barseloni da osvoji Kup Kralja 2019. godine i titulu ACB lige prošle sezone.

U proseku je davao 9,4 poena i imao je 2,1 skok za 19 minuta koliko je u proseku provodio u Evroligi pre nego što je sezona prekinuta.

Danas je paraf stavio i Pjer Oriola, a on je za razliku od Kjurika potpisao na četiri godine. Dakle, do 30. juna 2024. godine. Barsa i snažni košarkaš na poziciji četiri su tako došli do dogovora o nastavku saradnje. Uvek je Oriola igrao srcem za ekipu i to su Katalonci znali da prepoznaju.

Oriola je u klub stigao na leto 2017. iz Valensije. Dakle, ako ispuni ugovor do kraja provešće ukupno sedam godina u Barsi.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Pjer OriolaKajl Kjurik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara