Zek Ledej (© Star Sport)
Zek Ledej (© Star Sport)

Dva lica Amerikanca: Parni valjak gazi kada Ledej vozi

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 12:02

"Samo sam hteo da istrčim na parket i odigram utakmicu kao da mi je poslednja u životu i da igram za ovaj grb koji je na dresu" rekao je Ledej posle pobede u prvom meču polufinala ABA lige protiv Budućnosti kojoj je isporičio 19 poena

Jedna stvar se pokazala kao tačna u sezoni Partizana. Kada Zek Ledej igra odlično, crno-beli pobeđuju. Međutim, kada snažni Amerikanac nije na nivou, crno-beli imaju velikih poteškoća. Pamte se slabije partije protiv Zvezde, ali posebno protiv Burse - najsvežija rana kod crno-belih. Ledej se u osmini finala Evrokupa dosta mučio, nikako nije bio u stanju da pronađe ritam, sve suporotno od onoga što je viđeno u utorak uveče u polufinalu ABA lige protiv Budućnosti. Ledej je izgledao dominantno, lako je izlazio na kraj sa čuvarima, a teško je reći da je Bursa neuporedivo kvalitetnija ekipa od Budućnosti. Jednostavno Ledej je imao dva različita izdanja u dve vrlo bitne utakmice, a kada igra kao protiv Podgoričana - do pobede je mnogo lakše doći.

Brojke kažu sledeće. Protiv Burse praktično nije izlazio iz igre, proveo je na parketu 39 minuta i za to vreme je 14 puta šutnuo na koš, samo četiri puta je pogodio. Nije išao na liniju za slobodna bacanja, a meč je okončao sa 11 poena i devet skokova.

Izabrane vesti

U okršaju protiv Budućnosti je to izgledalo potpuno drugačije. Za 27 minuta imao je 19 poena. Šutnuo je 11 puta, a bio je precizan sedam. Išao je i na liniju za slobodna bacanja gde je pogodio dva od tri. Upisao je tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu.

Inače je Ledej neko ko ne skriva emocije na parketu. Uvek gestikulira, voli da komunicira sa navijačima Partizana, ali bilo je vidljivo da protiv Budućnosti igra sa dozom besa, znao je i on da je mogao bolje 20 dana ranije u Evrokupu. Kada je u jednom momentu silovito zakucao kao da je izbacio svu negativnu energiju iz sebe.

Koliko je bilo teško prihički pripremiti se za polufinale ABA lige posle 20 dana pauze pokušao je da opiše Ledej koji po sopstvenom priznanju nije osetio pritisak.

"Ne mogu da pričam u ime saigrača, ali ja nisam osetio pritisak, niti sam o njemu razmišljao. Samo sam hteo da istrčim na parket i odigram utakmicu kao da mi je poslednja u životu i da igram za ovaj grb koji je na dresu. Zbog toga sam ovde" rekao je Partizanov Amerikanac. 

U periodu između Burse i Budućnosti, crno-beli nisu igrali utakmice, samo se treniralo u Areni.

"Teško je bilo posle poraza, ali smo radili baš žestoko svaki dan na treninzima. Trener je napravio program. Moramo da budemo spremni da radimo svaki dan, da pokušamamo da pokažemo mentalnu spremnost i fokus To je poruka koju pokušavamo da prenesemo i mladim igračima".

Pričao je Ledej i o kritikama Željka Obradovića.

"On je neko ko se ne suzdržava kada komunicira sa nama, uvek nam sve u lice kaže. Na nama starijim igračima je da govorimo mladima šta znači igrati košarku na ovom nivou, biti u plej-ofu, boriti se za titulu, u ovom delu sezone ključna je mentalna priprema i borba na terenu ".

 Partizan već u nedelju ima meč loptu za prolazak u finale ABA lige, a ako Ledej bude na nivou utakmice u Pioniru, Željko Obradović će imati jednu glavobolju manje.

"Ne smemo više da razmišljamo o Bursi, sada idemo napred, igramo utakmice koje su od najvećeg značaja, moramo sada samo da razmišljamo o trenutnom protivniku", podvukao je Ledej.



tagovi

KK PartizanZek Ledej

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara