Ante Žižić i Džoš Nibo (©Star Sport, ©MN Press)
Ante Žižić i Džoš Nibo (©Star Sport, ©MN Press)

Dve transfer bombe u Istanbulu: Efes dogovorio nove centre!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 22:31

Šampion Evrope se značajno pojačao

Pokoravanjem Evrope drugu godinu zaredom Anadolu Efes stavio je tačku na ciklus posle kojeg se uveliko priprema teren za nastavak dominacije kroz osvežavanje ekipe. Košarakškim nebom odjeknule su dve transfer bombe - aktuelni šampion Evrolige dogovorio je transfere novih centara!

Kako specijalizovani portal Eurohoops navodi Efes je u rasponu od samo nekoliko sati prvo dobio zeleno svetlo od Anta Žižića, potom i Džoša Niba. To znači da će uz Filipa Petruševa iz kluba definitivno otići i Brajant Danston koji je sezonu završio kao jedan od zaslužnijih za osvajanje nove evropske krune iako se duže vreme bori sa povredama. Podsetimo, Ergin Ataman je potvrdio da Petrušev neće ostati pošto mu je istekao ugovor, dok Brajant ima opciju automatskog produžetka saradnje na još jednu sezonu koja izvesno neće biti aktivirana.

Izabrane vesti

Petak, 18.30: (1,70) Partizan (14,5) Crvena zvezda (2,30)

Ozvaničenje Žižićevog transfera samo je pitanje vremena. On je posle fijaska koji je doživeo sa Makabijem u domaćem prvenstvu odlučio da promeni sredinu i pronađe klub sa kojim će biti konkurentniji za sam vrh Evrolige. Hrvatski reprezentativac ima jeftinu opciju izlaska iz ugovora sa Makabijem koji je spreman da plati iz svog džepa kako bi potpisao za Efes, mada nema dileme da će mu iznos klauzule biti nadoknađen kroz platu i bonuse. Nibo je imao odličnu prvu sezonu u Evroligi gde se profilisao kao jedan od vodećih skakača i atleta u takmičenju. Debitantske evropske nastupe u dresu Žalgirisa završio je sa 8,8 poena i 6,2 skoka.

Pored Žižića i Niba Efes planira da u narednom periodu doda kapitalca u vidu Vila Klajburna iz moskovskog CSKA, dok se sprema i novi ugovor za Šejna Larkina. Na izlaznim vratima kluba su Filip Petrušev i Brajant Danston, te Džejms Anderson, Kris Singlton i Adrijen Moerman, dok Vasilije Micić ima NBA klauzulu koju može da aktivira do jula. Efes bi mogao da izgleda još opasnije naredne jeseni, a tek se očekuju novi transferi!


tagovi

Džoš NiboAnte ŽižićAnadolu EfesEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara