Karmelo Entoni i Lebron Džejms (©Reuters)
Karmelo Entoni i Lebron Džejms (©Reuters)

Džejms ide u "over", Adams slab protiv Hjustona! Isplati se "braniti" hendikep na Pejserse

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.08.20. | 14:29

I danas smo spremili četiri predloga vezana za NBA plej-of

Počelo je, počelo. Sinoć su odigrane prve četiri utakmice NBA plej-ofa, a odmah smo videli nekoliko odličnih mečeva, ali i kontroverznih odluka. Puno će se pričati o isključenju Kristapsa Porzingisa jer je svima jasno da su obe tehničke greške u najmanju ruku bile sporne, ali u toj situaciji jednu stvar takođe treba dodati - Porzingis sebi jednostavno nije smeo dopustiti da se nađe u situaciji da dobije drugu tehničku grešku. U doigravanju protivnički igrači dobro znaju koga i kada treba izazivati, a iako je Letonac samo išao da zaštiti Luku Dončića, ipak je bilo bolje da se suzdržao. Tako bi mnogo više pomogao i Dončiću i svom timu.

Kada smo već kod slovenačkog asa, bilo je zanimljivo videti na koju se taktiku odbrane protiv njega odlučio trener Klipersa Dok Rivers. Dončića su čuvali svi - prvi čuvar mu je bio Pol Džordž, ali zanimljivo je bilo videti kako ga je Džordž "uzimao" samo na postavljeni napad Dalasa, dok mu je u brzim akcijama smetao Patrik Beverli. Kasnije je Luku čuvao i Kavaj Lenard, ali i Markus Moris i drugi igrači, a Klipersi imaju tu sreću što mogu na njemu rotirati veliki broj košarkaša. Na početku utakmice Slovenac je bio zaustavljen, ali se kasnije sjajno prilagodio protivnicima i prava je šteta šta Porzingis nije bio na terenu do kraja utakmice - imao bi Dalas šansu za pobedu.

Izabrane vesti

Uzbudljiva je bila i utakmica između Denvera i Jute, puno uzbudljivija nego smo očekivali. Donovan Mičel je odigrao jednu od najboljih utakmica u istoriji plej-ofa, ali mu to nije bilo dovoljno za pobedu Džeza iz jednostavnog razloga - bez Majka Konlija i Bojana Bogdanovića Juta nema dovoljno kvalitetnih košarkaša da dođe do nekog velikog uspeha.

To je dobra stvar za Denver, jer su Nagetsi juče pokazali puno slabosti. Nikola Jokić je opet odigrao jako dobru utakmicu. Pokušao je naterati Rudija Gobera na lične greške, nije u tome baš uspeo, ali je odradio svoje - postizao koševe i razigravao ekipu. Ali ta ekipa je opet pokazala da će teško do samog vrha NBA lige. Džamal Mari je bio dobar, dobro je odgovarao fantastičnoj igri Mičela, ali trener Denvera Majkl Meloun ima razloga za zabrinutost. Majkl Porter je u "balonu" bio najveće iznenađenje, ali juče je njegova napadačka igra potpuno neutralizovana u odbrani gde ga je Mičel iz napada u napad uspešno napadao. Umesto njega je u defanzivi bolje izgledao Toni Krejg, ali on je imao problema s ličnim greškama, a malo čudi da Meloun nije dao još više minuta Monti Morisu koji je bio odličan s klupe. No, pitanje je da li nas treba bilo šta čuditi od Melouna s obzirom da je i on često razlog loših igara Denvera. Ali to je neka druga priča.

Toronto je "odradio" posao protiv Bruklina, a Filadelfija je mogla, možda i trebalo da dođe do pobede protiv Bostona, ali je propustila svoje prilike. I tu je bilo čudno gledati neke odluke trenera Breta Brauna jer je bilo jasno da Siksersi imaju veliku prednost pod košem. Dok su Džoel Embid i Al Horford pravili dar-mar pod košem Seltiksa, Filadelfija je izgledala bolje, ali u najvažnijim trenucima utakmice loptu je previše u rukama imao Tobajas Heris, a premalo Embid i Horford. Ako Siksersi žele u drugi krug plej-ofa, to se mora promeniti.

Danas se igraju prve utakmice prostala četiri para plejofa. Najavu ste mogli da pročite juče, a danas vam donosimo četiri saveta za klađenje.

MAJAMI HIT - INDIJANA PEJSERS (hendikep (-8,5), tip 2, kvota 1,52)

Iako je Indijana završila kao četvrta ekipa, a Majami peta, ipak je Hit nominalni favorit u ovom duelu. No, kao što smo to juče napisali, Pejsersi imaju dovoljno 'oružja' da prođu Majami, ali trebalo bi im se puno toga poklopiti. Danas je kvota na pobedu Indijane prilično velika jer je pod znakom pitanja hoće li Ti Džej Voren igrati na ovoj utakmici pa se ipak ne usuuđejom da vam predložimo da odigrate na Pejserse, ali isplatilo bi se 'braniti' ovaj hendikep. Kvota nije loša, a bez obzira ko će igrati očekujemo uzbudljivu i neizvesnu utakmicu.

ERIK GORDON (broj poena (16,5), tip manje, kvota 1,85)

Erik Gordon bi danas trebalo da ima važnu ulogu ako Hjuston želi doći do pobede jer Rasel Vestbruk neće igrati, pa će Džejms Harden trebati neku pomoć. Međutim, Gordon ima problema s povredom, odigrao je samo dve utakmice u 'balonu', a u nijednoj od njih nije bio previše šuterski raspoložen. Uz to, u Oklahomi takođe znaju da im preti opasnost od njega pa će ga probati zaustaviti, a Tander u svojim redovima ima nekoliko bekova koji igraju odličnu odbranu.

STIVEN ADAMS (broj poena (11,5), tip manje, kvota 1,95)

S obzirom na nisku postavu koju koristi Hjuston logično bi se bilo kladiti da će Adams 'prebaciti' ovu marginu, ali logika često ne postoji u košarci koju igraju Roketsi. Njihova igra uništava spore centre, a Adams se baš ne može pohvaliti igrom pa se može očekivati da on neće provesti puno vremena na parketu. Adams je imao i problema s povredom pa je propustio neke utakmice u balonu, a u pet koje je igrao čak tri puta nije prebacio današnju marginu. Uz to, u tri utakmice koje je Oklahoma ove sezone igrala protiv Hjustona on je na proseku od sedam poena, a samo je jednom prebacio današnju marginu.

LEBRON DŽEJMS (broj poena (28,5), tip više, kvota 1,80)

Nije lako postići više od 28,5 poena, ali kada se zapitate ko u Portlandu može čuvati Lebrona onda se ova opklada nameće kao odlično rešenje. Blejzersi jednostavno nemaju nikoga da čuva 'Kralja' - centri ga ne mogu pratiti brzinom, Zek Kolins neće igrati, Geri Trent je prenizak, a Mario Hezonja mu možda može zasmetati u jednom ili dva napada. Ostaje Karmelo Entoni, jedan od najboljih strelaca u istoriji košarke, ali i čovek kojem je odbrana gotovo pa nepoznat pojam. Ode Džejms u 'over'.

NBA - PLEJ-OF

Utorak

19.30: (1,15) Milvoki (22,0) Orlando (6,00)

22.00: (1,60) Majami (13,0) Indijana (2,60)

Sreda

00.30: (1,75) Oklahoma (12,5) Hjuston (2,30)

03.00: (1,50) LA Lejkers (13,0) Portland (2,95)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Milvoki BaksOrlando MedžikPortland TrejlblejzersLos Anđeles LejkersStiven AdamsLebron DžejmsNBA ligaNBA plej-ofMajami HitIndijana PejsersOklahoma Siti TanderHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara