Dušan Ristić (©FIBA Champions League)
Dušan Ristić (©FIBA Champions League)

Džerijan Grent presudio Galatasaraju na startu plej-ofa, Alimpijevićeva Bursa pala u produžetku

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 23:08

Ristić solidan, Enis najefikasniji u gostujućim redovima

Uzbudljivo je bilo na startu plej-ofa turskog košarkaškog prvenstva. Turk Telekom potvrdio je ulogu favorita i prvo mesto overeno u ligaškoj fazi pošto je trijumfom nad Galatasarajem rezultatom 94:85 (22:16, 21:23, 26:24, 25:22) stigao na korak do plasmana u polufinale.

Presudni faktor utakmice bio je MVP Evrokupa Džerijan Grent sa 28 poena (10/14 iz igre), na šta je dodao pet skokova i četiri asistencije za indeks korisnosti 32. Njemu je najveću podršku dao zvanično najkorisniji igrač prvog dela turskog prvenstva Tajrik Džons sa još jednom svestranom partijom – 11 poena, osamo uhvaćenih i četiri podeljene lopte.

Izabrane vesti

Gosti vođeni Zvezdanom Mitrovićem morali su već početkom druge četvrtine da se izvlače iz deficita od 14 poena, u čemu su uspeli, ali na kraju nisu imali snage da nadomeste novi dvocifreni minus iz poslednjeg desetominutnog intervala što je na kraju bilo dovoljno da se Turk Telekom okiti prvom od dve pobede.

Kod Galatasaraja najefikasniji bio je Dilan Enis sa 21 poenom uz po pet skokova i asistencija, dok je srpski reprezentativac Dušan Ristić imao solidnih 12 minuta na parketu sa šest poena i pet uhvaćenih lopti.

U drugom četvrtfinalu Pinar Karšijaka je tek u produžetku uspela da zaustavi upornu Bursu Dušana Alimpijevića za pobedu rezultatom 91:83 (80:80). Bursa je gotovo svih 40 minuta bila u zaostatku, ali je na kraju uspela da se izbori za produžetak iako su zbog pet faulova u četvrtoj deonici iz kombinacije ispali Derek Nidam, Zek Ogust, Dejv Dudzinski i Jigitdžan Sajbir. Važnu trojku pred kraj deonice pogodio je Endrju Endrjuz čime je Bursa čak povela sa 79:76, uz 39 sekundi na semaforu. Brajan Angola je smanjio zaostatak na jedan poen, a posel velike greške Omera Ala, domaćin je imao posed i 21 sekund do kraja. Džejlon Braun je uspeo da pogodi dva slobodna bacanja za novu prednost Karšijake, da bi Erik Mekolum u završnici na liniju slobodnih bacanja poslao Endrjuza. Ovaj je bio polovičnog učinka, a u preostalih 12 sekundi rezultat se više nije menjao.

Nažalost, zbog prevelike potrošnje i manjka igrača u rotaciji, Bursa je u produžetku ubacila samo tri poena, a Karšijaka je najviše zahvaljujući Mekolumu stigla do pobede. Upravo je on bio najefikasniji sa 25 poena (6/14 iz igre, 2/6 za tri), dok je na drugoj strani Sajbir imao 22 poena (8/15 iz igre, 0/4 za tri).

U subotu će se sastati Efes i Darušafaka, odnosno Fenerbahče i Tofaš u preostala dva četvrtfinala. Utakmice broj dva zakazane su za utorak i sredu. Četvrtfinala se igraju na dve, a polufinala i finale na tri dobijene utakmice.



tagovi

KK GalatasarajKK Turk TelekomDilan EnisDžerijan GrentDušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara