Aleksandar Džikić (©MN Press)
Aleksandar Džikić (©MN Press)

Džikićev Hapoel sa 40 razlike u polufinale; Tenerife nastavlja odbranu trofeja

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 23:46

Tenerife rutinski protiv Manrese

Završena je četvrtfinalna plej-of serija Fiba Lige šampiona. Nakon što je u utorak Bon eliminisao Strazbur (2:1 u pobedama), a još ranije Unikaha stigla do 2:0 protiv Mursije, večeras su prolaz overili Tenerife i Hapoel.

Španski tim je iskoristio iskustvo i povratak na domaći teren protiv Manrese za pobedu 84:72 i ukupnih 2:1, dok su Izraelci demonstrirali silu deklasiravši AEK sa okruglo 40 poena razlike - 91:51. Timu Aleksandra Džikića daju se najveće šanse za organizaciju finalnog turnira, pa je to verovatno bio dodatni motiv njegovim košarkašima.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Hapoela bio je Levi Rendolf sa 25 poena, a na drugoj strani istakao se Brajton Lemar sa 21.

Odlučujuća utakmica Tenerifa i Manrese počela je serijom domaćina 7:0, što je bio nagoveštaj da će ovaj meč biti jednosmerna ulica za Manresu. Bilo je naznaka uzbuđenja, ali trener Tus Vidoreta je taktički savršeno spremio utakmicu i omogućio laku pobedu svom timu. Manresa je pokušavala da šutevima za tri poena ugrozi branioca trofeja, ali bilo je uzaludno. Glavni pokretač domaćina u prvom delu bio je Marselinjo Uertas koji je sa 12 poena uz 5 asistencija i vodio Tenerife do 45:36 na poluvremenu. 

Nastavili su domaći igrači u istom ritmu i drugo poluvreme, stigli do 14 razlike i sve više se približavali pobedi. U trenucima kada je padala igra Tenerifa, Manresa je pokušavala da se nekako približi šutevima za tri poena, ali ih je nepreciznost bacila u dodatni ambis. Iz 11 pokušaja za tri pogodili su samo triput. Sa druge strane, Tenerife je bio znatno efikasniji sa 8/11 za tri, te je time odbijao nalete gostiju. Ulaskom u četvrtu četvrtinu spustila se gostujuća ekipa na jednocifrenu prednost, ali su ubrzo ispunili bonus preteranom agresivnošću u odbrani i tako pomogli rivalu da sa linije slobodnih bacanja ugasi svaku neizvesnost.

Najefikasniji igrač na meču bio je Bruno Fitibaldo sa 22 poena (5/6 za tri). Pratio ga je Marselinjo Uertas sa 16 poena i 7 asistencija. U ekipi Manrese, Devin Robinson postigao je 14 poena, a uz njega bio je Adam Wažinski sa 12 poena.



tagovi

Aleksandar DžikićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara