Dža Morant (AFP)
Dža Morant (AFP)

Edvards i Tauns udarili u Grizlija: Morant dizao publiku na noge i doneo izjednačenje Memfisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 05:33

Domaćin preslišao Minesotu i slavio - 124:96

Entoni Edvards i Karl Entoni Tauns bili su najzaslužniji što je Minesota u prvoj utakmici protiv Memfisa napravila brejk i slavila na gostujućem terenu (117:130). Međutim, razgoropađeni dvojac je ovoga puta u Fedex forumu natrčao na krvoločnog Grzilija od kojeg se odbio kao od zid. Memfisu su su pripale sve četiri četvrtine, a u meču u kojem je domaćin sjajno rasporedio poene i imao 11 različitih strelaca, od čega šest dvocifrenih, iskočila je prva zvezda tima Dža Morant i donela svom timu izjednačenje u seriji (1:1) - 124:96.

Standardno je Morent atraktivnim stilom igre, genijalnim driblinzima i step-bek šutevima dizao domaću publiku na noge, a od istorije i prvog plej-of tripl-dabla u istoriji čitave Memfisove franšize delio ga je samo jedan skok. Drugi pik sa drafta iz 2019. godine je ubacio 23 poena uz devet uhvaćenih lopti i deset asistencija uz šut iz igre 9/16. Ali možda i značajnije od njegovog individualnog napadačkog učinka, bio je timski defanzivni doprinos.

Izabrane vesti

Dvojac u sastavu Edvards - Tauns koji je u prvom meču kombinovao 65 poena, večeras je postigao samo 35. Poređenja radi, to je za poen manje nego što je Edvards sam isporučio u prvoj utakmici. U ondnosu na taj meč, Minesota je ozbiljno podbacila u šutu iz igre, i sa 50 posto pala na 39. Nije ni ekipa Tejlora Dženkinsa blistala prilikom šuta (47,8 posto), ali je imala čak deset odanzvinih skokova više od rivala, samim tim i mnogo više dodatnih šansi za poene.

Minesota je bila konkurentna samo u prvom kvartalu koji je okončala sa minimalnim zaostatkom (33:32), ali kako je vreme odmicalo, prednost Grizlisa je rasla. Na poluvremenu je skočila na plus 11, u trećoj četvrtini na tada maksimalnih 27 i tada je već bilo jasno da se serija seli u Mineapolis u rezultatskom egalu. Otišla je prednost Memfisa u četvrtoj četvrtini i na 32 poena, čisto da ekipa iz Tenesija pokaže da nije slučajno bila druga na zapadu i da nagovesti Timbervulsvsima šta ih čeka u nastavku serije.

Edvards je završio meč sa 20 poena, Tauns sa 16, a podbacio je D'Anđelo Rasel koji je ubacio samo 11 poena uz razočaravajućih 3/11 iz igre. Za to vreme, Morantu je sjajno pomagao Bejn i Džekson sa po 16 poena, dok su sa po 13 doprineli Klark, Tilman i Vilijams.



tagovi

MemfisMemfis GrizlisDža Morant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara