Rodrig Bobua (©Starsport)
Rodrig Bobua (©Starsport)

Efes bez Klajburna i Larkina tek u produžetku zalečio rane posle poraza od Zvezde

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.12.23. | 16:42

Izabranici Erdema Džana savladali Petkim posle 45 minuta borbe

Lekarski tim Anadolu Efesa radi punom parom, pošto se listi povređenih igrača priključio i Vil Klajburn. On se povredio u porazu od Crvene zvezde i čeka ga pauza od dve sedmice, pa tako nije mogao da pomogne ekipi u susretu 10. kola turske Super lige protiv Petkima. Erdem Džan je odlučio i da odmori Šejna Larkina, pa je sa raspoloživim snagama došao do trijumfa na gostovanju tek u produžetku - 92:101.

Iako desetkovan, turski šampion je u poslednjih 10 minuta ušao sa komfornih 13 poena viška. Nije bilo dovoljno. Domaćin je ekpresno zaostatak sveo na četiri poena, a onda u penal završnici izborio i dodatnih pet minuta. Ipak, u produžetku su gosti iz Istanbula dodali gas, poveli i sa 11 razlike, pa su slavili u Izmiru.

Izabrane vesti

Efes je tako iskoristio poraz Fenerbahčea u derbiju sa Bešiktašom, pa se osamio na čelu tabele sa učinkom 9-1. Sastav Dimitrisa Itudisa je na 8-2, a današnji rival branioca titule je osmi sa 5-5.

U odsustvu lidera Klajburna i Larkina, Rodrig Bobua je predvodio Pivare sa 27 poena, a odličan je bio i bivši igrač Baskonije Darijus Tompson sa 20. Do dvocifrenog učinka došli su i Erten Gazi, kao i novajlija Majk Daum koji je posle 10 poena na debiju protiv Zvezde, takođe brojao do 11 u susretu sa Petkimom. Isti učinak imao je i Erkan Jilmaz, koji je sa devet skokova bio na pragu dabl-dabla.

U poraženom sastavu najefikasniji Dejvid Efianaju sa 18 poena, dok je Pejton Oldridž ubeležio dabl-dabl sa 14 poena i 10 skokova. Do 14 su brojali i Mahir Agva i Kristers Zoriks, dok su do dvocifrenog učinka stigli i Junus Sonsirma sa 11 i Kajri Tomas sa 10 postignutih poena.

Turski tim lošu kadrovsku situaciju pokušava da popravi angažovanjem novih igrača, pa bi tako Džanovom sastavu trebalo da se priključi i jedan od najboljih košarkaša turskog prvenstva ove sezone, američki centar Danijel Oturu koji ove sezone beleži 20,3 poena i 9,6 skokova u Super ligi. Podsetimo, van stroja su uz Klajburna i Ilajdža Brajant, Derek Vilis i Ante Žižić, dok se Tibor Plajs vratio treninzima, ali ne i na teren. Još pre početka sezone tešku povredu doživeo je Doguš Ozdemiroglu, pa je umesto njega angažovan nemački reprezentativac Justus Holac.



tagovi

Anadolu EfesRodrig BobuaVil Klajburn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara