Vil Klajburn u duelu sa Stefanom Lazarević (Star Sport)
Vil Klajburn u duelu sa Stefanom Lazarević (Star Sport)

Efes desetkovan za evroligaške izazove: Klajburn i Bobua pauziraju nedeljama

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.12.23. | 13:50

Problemi za šampiona Evrope iz 2021. i 2022. godine

Poražen je Efes ubedljivo u Beogradu sredinom prošle sedmice, a nakon što ga je Crvena zvezda preslišala u Evroligi i nakon što je u domaćem prvenstvu za vikend posle produžetka srušio ekipu Petkima, stigle su loše vesti za turskog velikana.

Naime, zamenik kapitena Rodrig Bobua i Vil Klajburn moraće da pauziraju nekoliko sedmica. Efes je potvrdio da Francuz koji je za vikend postigao 27 poena, ima problema sa donjim leđima i očekuju ga tri nedelje pauze, dok je Klajburn povredio stopalo i očekuje se izostanak od oko šest sedmica.

Izabrane vesti

Glavobolja za trenera Erdema Džana budući da se radi o vrlo važnim igračima istanbulskog tima. Klajburn ove sezone u Evroligi prosečno beleži 11,7 poena, 5,3 skoka i 2,3 asistencije, dok je Buboin prosek 10,9 poena, 2,4 skoka i 2,1 asistencija.

Početak sezone šampiona Evrope iz 2021. i 2022. godine daleko je od ubedljivog budući da posle prvih 11 utakmica ima skor od pet pobeda i šest poraza. A mogao bi i da se pogorša bez pomoći pomenutog dvojca. Već sutra Efesu na noge dolazi Panatinaikos, dva dana kasnije gostuje Albi u Berlinu, a za tačno deset dana putovaće ponovo u Beograd gde ga čeka okršaj sa Makabijem.


tagovi

Anadolu EfesefesVil KlajburnRodrig Bobua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara