Vasilije Micić (©Starsport)
Vasilije Micić (©Starsport)

Efes do preokreta na Micićev turbo pogon: Razigrao Klajburna i izrešetao Asvel

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 20:24

Francuzi ispustili prednost na Bosforu u poslednjim minutima utakmice - 78:72

Vasilije Micić bio je u elementu, a kada je tako - Efes je nezaustavljiv. Ni dvocifrena prednost nije bila dovoljna da iz Istanbula odnese veliku pobedu. Pretio je francuski klub, saterao dvostrukog uzastopnog šampiona Evrolige uz ivicu, ali i razgoropadio Vasilija Micića. Potegao je srpski plejmejker tešku artiljeriju, ubacio pet trojki i slomio rivala - 78:72. 

Mučio se Efes dok Vasilije Micić nije ušao u seriju, dok nije povezao konce igre. Razigrao je Vila Klajburna u završnici, dobio je tim Ergina Atamana još jednu opciju u napadu. Odigrao je srpski reprezentativac najbolji meč u Evroligi još od sredine novembra gledajući poenterski učinak. Tada je protiv Barselone prebacio marginu od 20 poena. 

Izabrane vesti

I Asvelu je, kao i Barseloni i Valensiji, ubacio 22 poena. Efikasniji je jedino bio protiv minhenskog Bajerna, kada je zastao na 24 poena. Mogao je Ergin Ataman da se osloni na Srbina i njegov šut sa distance, samo je Vasilije Micić bio u stanju da pogađa sa velike razdaljine. Zaslužan je za pet od sedam trojki i povratak branioca krune u život.

Vratio se turski klub na pobednički kolosek, drugi put uzastopce trijumfovao na domaćem terenu i ponovo ušao u zonu plej-ofa, ali na jedvite jade. Asvel je u skraćenoj rotaciji - Ti Džej Parker mogao da rotira samo desetoricu igrača - nadskočio domaćina i zbog izgubljenih lopti i loših odluka u završnici igubio bitku na Bosforu.

Sa linije penala stigao je Efes do trijumfa, obezbedili su ga Amat Mbaje i Vil Klajburn, a prethodio im je rafal Vasilija Micića. U finišu nije bilo Rodriga Bobue, ostao je na 13 poena i bio treći strelac tima iza Klajburna sa 15 i srpskog plejmejkera. Ergin Ataman je koristio samo devetoricu, a i uloge Akilea Polonare i Tibora Plajsa su bile minimalne. Uvodio ih je po potrebi za specijale.

Kod Asvela su najefikasniji bili veteran Nando de Kolo i Dejvid Lajti sa 12 poena, dok su 10 dopisali Parker Džekson Kartrajt i Jusufa Fal. Francuski centar je imao i šest skokova, a pod obručima je aktivan bio i Iv Pons. Sakupio je jedan manje.

EVROLIGA – 17. KOLO

Četvrtak:

Alba - Baskonija 85:84

/Smit 18 - Henri 19/

Žalgiris - Fenerbahče 88:66

/Brazdiekis 17 - Buker 10/

Barselona - Virtus Bolonja 75:83

/Veseli 12 - Lundberg 20/

Bajern - Panatinaikos 84:68

/Rubit 23 - Bejkon 18/

Partizan Mozzart Bet - Monako 100:80

/Lesor 21 - Okobo 17/

Petak:

Efes - Asvel 78:72

/Micić 22 - De Kolo 12/

Olimpijakos - Olimpija Milano (u toku)

20.30: (1,55) Valensija (14,5) Crvena zvezda (2,70)

20.45: (1,25) Real Madrid (17,0) Makabi Tel Aviv (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaAnadolu EfesAsvelVasilije MicićVil Klajburn

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara