Vil Klajburn (©Star Sport)
Vil Klajburn (©Star Sport)

Efes ubedljiv protiv Alimpijevićeve Burse pred dolazak u Beograd

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 22:58

Klajburn i Žižić vodili glavnu reč, Jigitdžan Sajbir najbolji kod gostiju

Uhvatili su dobar ritam košarkaši Anadolu Efesa, što nikako ne ide u prilog košarkašima Crvene zvezde pred njihov evroligaški okršaj u sredu. Dvostruki uzastopni šampion Evrope ubedljivo je savladao Bursu Dušana Alimpijevića i upisao četvrti trijumf u svim takmičenjima, iako u rotaciji nema Vasilija Micića – 82:63 (22:17, 17:12, 23:14, 20:20).

U odsustvu MVP Evrolige glavnu reč preuzeli su Vil Klajburn i Ante Žižić pošto su zajedno ubacili 42 iliti više od polovine Efesovih poena! Nekadašnji MVP elitnog takmičenja spakovao je 22 poena uz četiri trojke (7/10 iz igre), dok su hrvatskom centru nedostajala tri skoka za dabl-dabl uz 20 poena.

Izabrane vesti

Kako je i Šejn Larkin imao nešto tiše izdanje sa samo šest poena uz tri ispaljene lopte, njegove šuteve uzeo je Amat Mbaje sa 13 poena (5/12 iz igre) i devet skokova, dpl ke Ilajdža Brajant ubacio devet poena uz pet asistencija. Kod gostiju Jigidžan Sajbir je imao 15, Zek Ogust i Onuralp Bitim po 10, a Entoni Klemons i Derek Nidam po sedam poean.

Domaćin je od početka kontrolisao utakmicu, a Bursa je uspela da pruži otpor nešto više od četvrtine, pre nego što je serija 9:0 odvela Efes do 36:23. Bio je to momenat posle kojeg razlika više nije išla ispod dvocifrene granice,a posle dobre odbrane u trećoj deonici Bursa je ostala na 14 poena, a distanca je posle serije 17:2 otišla na maksimalnih +27 (60:33). To je Erginu Atamanu dalo mogućnost da odmori najbitnije igrače i uvede još nekog u bolji ritam pred važno gostovanje Crvenoj zvezdi.

Ostaje da se vidi šta će biti sa Vasom Micićem. Ataman je prvo govorio o tome da vrsni plej neće moći da igra možda ni do kraja sezone, a onda je naprasno okrenuo ploču i rekao da bi možda mogao na parket već u sedmici pred nama. Nije možda realno da zaigra protiv Zvezde, pa ni Makabija jer je dupla sedmica, a možda bi to moglo da se dogodi protiv Reala 14. ili Partizan Mozzart Beta 16. marta. 

Nešto ranije Fenerbahče je na svom parketu rutinski dobio Manisu sa 92:78 (26:19, 25:24, 18:17, 23:18).

Susret je propustio Marko Gudurić kako bi odmorio posle velikih napora u poslednje vreme, a nije bilo ni još nekoliko standardnih prvotimaca, dok je i ostalima korigovana minutaža. Prvi strelac domaćeg sastava bio je Karsen Edvards sa 16 poena, Dajšon Pjer imao je 14, a Džonatan Motli 13 poena uz osam skokova. Kod gostiju Meksikanac Fransisko Saldivar je ubacio 18, a Riki Tarant poen manje uz šest asistencija i četiri skoka. Odera Anosike je uz 15 poena imao i 11 uhvaćenih lopti.

Fener je nanizao osmu ligašku pobedu, odnosno petu na svim meridijanima i prvi je na tabeli turskog prvenstva sa skorom 17-2. Turk Telekom ga prati sa 16-3, dok Karšijaka i Efes imaju po 14-5.



tagovi

Anadolu EfesBursaVil KlajburnAndrija ŽižićDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara