Erdem Džan (©MN Press)
Erdem Džan (©MN Press)

Efesov život bez Micića počeo trijumfalno: Pobeda za start Džanovog mandata, oduševio mladi Tundža

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 19:10

Kako stoje stvari, novi trener Pivara je spreman da ubaci mlade igrače u vatru

Anadolu Efes je preko leta napravio velike promene, počevši od klupe. Dvostrukog osvajača Evrolige, Ergina Atamana, zamenio je najbolji trener Evrokupa Erdem Džan, otišao je i lider ekipe Vasilije Micić, a u klub je stiglo čak osam novih igrača. Posle odrađenih priprema, došlo je vreme i za prvi ispit, a Džan i njegovi izabranici su ga uspešno položili. Bujukčemedže je savladan 89:78 u Sinan Erdem Domu.

Držao se turski tim u uvodnoj deonici, čak je i dobio, ali već u drugom kvartalu je Efes počeo da uspostavlja kontrolu. Nisu gosti dozvoljavali domaćinu da se odlepi u potpunosti po povratku sa pauze, ali nisu uspeli ni ozbiljnije da mu ugroze prednost (samo jednom spustili na jednocifren zaostatak i to na kratko). Već sredinom odlučujućeg kvartala, Džanovi puleni poveli su sa 80:61 i sve je bilo gotovo u Istanbulu.

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu istakao se Vil Klajburn sa 16 poena, ali odličan je bio i Ante Žižić sa devet poena, sedam skokova i po tri asistencije i blokade, te je bio jednako koristan kao iskusni Amerikanac (indeks 16). Šou je ipak ukrao talentovani Emre Melih Tundža, koji je za 14 minuta upisao isto toliko poena. Činjenica da je dobio priliku ukazuje da je Džan spreman da baci u vatru mlade igrače i da bi momke poput Tundže mogli da gledamo u dresu Efesa sve češće, pre svega u domaćem prvenstvu.

Ispratili su ih Rodrig Buboa i novajlija koji je doveden da odmeni Micića, Darijus Tompson, sa po 11 poena, dok su Erten Gazi i Erdžan Osmani postigli po 10. U poraženoj ekipi po 18 poena Markisa Rida i Evana Bruinsme, Devonte Apson je brojao do 12, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Kendrik Rej.

Džana i njegov tim sada čeka daleko veći ispit, pošto na startu Evrolige gostuju Barseloni u Palau Blaugrani (5. oktobar, 20.30).



tagovi

Anadolu EfesErdem DžanVil KlajburnDarijus TompsonAnte ŽižićRodrig Bobua

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara