Slukas (©AFP)
Slukas (©AFP)

Efesu malo u Pireju i Vasinih 13 asistencija, CSKA na ivici debakla u Tel Avivu

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 22:12

Anadolu Efes i dalje ispod prvih osam

Prvak Evrope nikako da uhvati priključak, da zauzme mesto koje vodi u Top8. Ima još dovoljno da se igra pa da Anadolu Efes uskoči u poslednji vagon, ali večerašnji poraz u Pireju mu je samo pogoršao situaciju.

Izgleda da se negde posle osvojene evropske titule izgubio „ubilački instinkt“ u turskom sastavu, pa utakmice koje je lani dobijao, kao ovu protiv Olimpijakosa, u kojoj je gubio tri četvrtine, a onda napravio obrt, sada dozvoljava sebi da izgubi.

Izabrane vesti

Posle pet minuta produžetka Olimpijakos je odbranio svoj teren – 87:85 (75:75).

Turci su na startu poslednje četvrtine došli do četiri poena prednosti (65:61), ali su ih nekako prelako prosuli u vrlo tvrdoj utakmici. Ipak, imali su pred kraj i 73:70, ali su dopustili Grcima da serijom 5:0 dođu nadomak pobede. Meč je otišao u produžetak, a tamo je Olimpijakos imao jače nerve.

Slukas je sa 23 poena predvodio Atinjane do trijumfa, dok je u Efesu Plajs bio najefikasniji sa 14 poena. Srpski reprezentativac Vasilije Micić je imao 12 poena, dva skoka, ali čak 13 asistencija! I opet to gostima nije bilo dovoljno...

CSKA je doživeo težak poraz u Tel Avivu. Čak na kraju i nije bio toliko rezultatski strašan kako je delovalo u jednom momentu – 84:75.

Izraelci su u poslednjih pet minuta pustili gas, usporili, što su Armejci iskoristili da makar malo operu obraz. I na početku i u sredini poslednje četvrtine Makabi je imao 18 poena prednosti, dok je u trećoj išao i do 20, u jednom momentu i do 21 poena razlike.

Kada se podvuče crte, hrvatski centar Žižić dobio je bitku sa srpskim reprezentativcem Milutinovim ispod koša: „petica“ Makabija je imala 14 poena i pet skokova, a as Armejaca 10 poena i šest skokova. Ali je pobeda ostala u Tel Avivu.

Zenit je napravio kiks u borbi za mesto među prva četiri, pošto je u Berlinu poražen od Albe – 76:67.

Pobeda nemačkog tima je sasvim zaslužena, jer je vodio tokom skoro cele utakmice. Samo u trećoj četvrtini Zenit je uspevao u tri-četiri navrata da dođe do prednosti, ali ne veće od dva poena.

Alba je odmah u poslednjoj deonici vratila vođstvo na svoju stranu i rutinski ga sačuvala do kraja. Rusi su slabo šutirali za tri poena (6/22) i to ih je skupo koštalo. Bili Beron je bio najefikasniji u gostujućem timu sa 18 poena.

Monako je sebi dozvolio neoprostiv kiks u borbi za narednu fazu takmičenja. Iako je vodio tokom cele utakmice, potpuni pad koncentracije u finišu otvorio je „fenjerašu“ Žalgirisu put do pobede, što su Litvanci i te kako umeli da iskoriste – 83:82.

EVROLIGA – 26. KOLO

Četvrtak

Alba – Zenit 76:67

/Lo 14 – Beron 18/

Monako – Žalgiris 82:83

/Džejms 18 – Gifi 15/

Olimpijakos – Anadolu Efes 87:85 (75:75)

/Slukas 23 – Plajs 14/

Makabi Tel Aviv – CSKA 84:75

/Vilbekin 23 – Lundberg 17/

Olimpija Milano - Baskonija 89:78



tagovi

KK CSKA MoskvaKK Makabi Tel AvivAnadolu EfesKK OlimpijakosVasilije MicićNikola Milutinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara