Dante Egzum (Star Sport)
Dante Egzum (Star Sport)

Egzum: Rastemo kao tim, Panter igra sa mnogo samopouzdanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 23:28

"Utakmica jeste bila izuzetno teška, ali je do izražaja došao naš karakter..."

Posle uvodna tri poraza na startu povratničke sezone u Evroligi, košarkaši Partizan Mozzart Beta dve vezane utakmice u Beogradu iskoristili da situaciju okrenu za 180 stepeni. Posle Virtusa u Štark areni pao je i Žalgiris, a uz najboljeg igrača i poentera utakmice Kevina Pantera, važnu ulogu odigrao je i Dante Egzum koji je duel okončao sa 11 poena. Pogodio je Australijanac nekoliko vrlo važnih slobodnih bacanja.

"Kada imam loptu u rukama volim da krenem ka košu jer znam da će me faulirati. Jedno bacanje sam promašio, ali u tim situacijama moram da ostanem koncentrisa jer su to situacije koje menjaju utakmicu", rekao je Egzum.

Izabrane vesti

Kao u pre nedelju dana protiv Virtusa, Partizan je imao gromoglasnu podršku krcate arene.

"Uvek je sjajno pobediti pred domaćim navijačima. Utakmica jeste bila izuzetno teška, ali je do izražaja došao naš karakter. Bilo je utakmica koje smo gubili, ali mislim da rastemo kao tim i da konstantno napredujemo", objasnio je Egzum i nastavio o publici: "Navijači nam uvek daju novu dozu energije. Kada ih čuješ osećaš se dobro, a oni ne prestaju sa najavijanjem celu utakmicu nevezano od rezultata. To je izuzetno važno za nas. Pomažu nam da odbranimo domaći teren."

Crno-beli su do trijumfa došli na krilima Pantera koji je sa 26 poena ponovio identičan košgeterski učinak onom protiv Baskonije. Za razliku od gostovanja u Vitoriji, svi ti silni poeni Partizanovog kapitena ovoga puta su doveli do srećnog kraja.

"To su stvari koje Kevin radi. Kada se nađe na svojim pozicijama, koristi svaku priliku da šutira i vidi se da ima mnogo samopouzdanja. Ključ je u samopouzdanju. Nadam se da će nastaviti u ovom ritmu", zaključio je Egzum.



tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara