""
""

Eksplodiralo košarkaško bure baruta u Bosni: Teletović izbačen, Nurkić razmišlja o povlačenju, Mulaomerović besan!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.16. | 17:13

Nema mira u reprezentaciji BiH...

Poraz od Rusije u kvalifikacijama za Evrobasket 2017. godine i sukoba najveće zvezde Mirze Teletovića sa supertalentovanim Džananom Musom otvorio je Pandorinu kutiju. Sve ono što se tokom letnjih priprema i kvalifikacija guralo pod tepih sada je izbilo na površinu!

Izabrane vesti

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kaznio je Teletovića zbog incidenta na utakmici sa Rusijom i zbog toga NBA as neće biti sa reprezentacijom na meču u Švedskoj. Tamo ide privatno u svojstvu navijača, mada lokalni mediji navode da se sa strane vrši pritisak na vođstvo nacionalnog tima da pomiluje Teletovića.

Prethodno je selektor Damir Mulaomerović osuo paljbu po Teletoviću, nakon čega mu ni ovaj nije ostao dužan. Košarkaš Milvoki Baksa hteo je da putuje u Švedsku, ali šef struke nije želeo da pređe preko svega što je izgovoreno.
“Tokom čitavog perioda Mirza se ponašao bahato. Nekorektno. Pričao je o redu, radu i disciplini, a ničega se nije pridržavao. Što se Muse tiče, on je projekat BiH košarke. Daj bože kod mene da u Ciboni igra. Na parketu bi bio 40 minuta. To je čovek koji će proslavit BiH košarku. Mirza je odbio da igra u Rusiji. Mi imamo lekarski tim, ali je on doveo svog doktora da nam pokaže da ne može da ide u Rusiju. Kasnio je na ručkove. Totalno je nespreman, a bez veze priča o taktici. Žrtvovali smo se zbog njega. Dovodili u formu jer smo očekivali da će nas odvesti na Evropsko prvenstvo“, rekao je između ostalog, Mulaomerović.

Ipak, ni poraz, ni sukob na terenu, kao i ni onaj van njega nisu kraj nevoljama u bosanskoj košarci. Nezadovoljan je i drugi NBA igrač selekcije BiH, Jusuf Nurkić.
“Povredu imao, kažu, ne želi da igra, izmislio povredu, ne valja. Dođe da igra, ne valja. Daje sve od sebe, opet ne valja. Kako god okreneš, ne valja. Da li vam i zašto baš toliko smetam? Međutim, uz ove momke sam do kraja, a nakon svega što ste mi priredili, o daljoj reprezentativnoj karijeri ću dobro razmisliti, lažovi i primitivci jedni! I još nešto, o tome kada i kako se putuje, ne odlučujem ja, nego Savez i Stručni štab. Da sam želeo da se odvajam od ekipe, ne bih ni dolazio!“, napisao je Nurkić na Fejsbuku.

Selekciji BiH ostale su još samo teoretske šanse da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo. Mora da pobedi Švedsku što ubedljivije, a pritom je važno i da se poklope rezultati sa nekih drugih utakmica.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Mirza Teletovićkošarkaška reprezentacija BiHJusuf NurkićEvropaEvrobasket 2017Damir MulaomerovićBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara