Džejms Harden (©AFP)
Džejms Harden (©AFP)

Eksplozija Hardena u Medison skver gardenu: Prvi tripl-dabl za Filu, "čarolije" Embida utišale Njujork

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.02.22. | 22:42

Niksi pretrpeli peti poraz u nizu - 125:109

Epizoda velike trojke Bruklin Netsa koju su činili Kajri Irving, Kevin Durent i Džejms Harden neslavno se završila, najatraktivniji triling NBA lige brzo je pukao, ali bi novi duo mogao da pravi dar-mar u najjačoj ligi na svetu. Možda i da uzme prsten. Pukla je transfer-bomba nekoliko časova pre isteka roka za trejdove, Džejms Harden preselio se kod Džoela Embida, i nije mnogo bilo potrebno da saradnja superstarova postane plodonosna.

Kliknuli su Embid i Harden na prvu, a Filadelfija je dobila novu dimenziju u svojoj igri. Oko dve nedelje su navijači Filadelfije pocupkivali čekajući da vide Hardena na delu, kada su dočekali imali su šta i da vide. Dve utakmice, dve ubedljive pobede Filadelfije i dve izvanredne predstave popularnog Brade. Posebno impresivan bio je u trijumfu nad Njujork Niksima - 125:109.

Izabrane vesti

Nije dugo čekao Džejms Harden na svoj prvi tripl-dabl u Filadelfiji, stigao je do njega u drugom nastupu. Delila su Hardena dva skoka tripl-dabla na spektakularnom debiju - protiv Minesote imao učinak od 27 poena, 12 dodavanja za koš i osam skokova - ali se već narednog dana ispravio i približio margini od 30 poena. Kao od šale sasuo je Niksima 29 poena, uhvatio je 10 lopti ispod obruča i podelio 16 asistencija.

Harden je protutnjao Medison skver gardenom. A, ogromna podrška bio mu je Džoel Embid.

Došla je nova zvezda u Filadelfiju, alihijerarhija tek tako ne može da se promeni. Verovatno i neće. Biće utakmica u kojima će Harden prešišati prvu haubicu Seventisiksersa, ali ostaće Embid prva violina. Skvaki meč za Kamerunca u kome ne prebaci 30 poena postao je podbačaj. Njujork Niksima je u Velikoj jabuci ubacio 37, a sjajno izdanje ukrasio je i sa devet skokova i tri asistencije.

Ubedljivu pobedu ostvario je sastav Doka Riversa, ali nije sve išlo kao po loju. Dovela je Filadelfija sebe u škakljivu situaciju. Prerano su se opustili gosti, ispustili su vođstvo - Filadelfija povlačila konce tokom prva tri kvartala - i morali su Harden i Embid ponovo da se aktiviraju. Sakrili su loptu od saigrača, ali i od protivnika. Pokušavali su košarkaši Njujorka da je iškačkaju, rezultat je bio slanje dvojca File na liniju penala. A, odatle Harden i Embid mogu da pucaju žmureći. Mala je verovatnoća da će promašiti... Neverovatnih 27 bacanja pucao je Embid protiv Njujorka - pogodio je 23.

Skrojili su treći vezani trijumf i učvrstili Filadelfiju na trećem mestu Istočne konferencije, a u isti mah produbili krizu Niksa. I na petom uzastopnom meču Njujork je ostao bez bodova, nisu pomogla ni dobre partije Evana Furnija i Ar Džej Bereta - obojica postigla po 24 poena - a ne ide naruku timu iz Velike jabuke što će prekid crne serije morati da traži kroz koji dan protiv istog rivala.




tagovi

NBA ligaDžoel EmbidDžejms HardenFiladelfija SeventisiksersNjujork NiksEvan FurnijeEr Džej Beret

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara