Aleksa Avramović (©Shutterstock)
Aleksa Avramović (©Shutterstock)

Ekspozija Srba u ACB: Avramovićevo usijanje - 26 poena! Kravić najefikasniji u porazu od Reala, Huskić 15+7 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.12.20. | 22:56

Zanimljivi mečevi u ACB ligi i dobar učinak srpskih igrača... Debitovao Oliver Stević za Gran Kanariju, ali se Barsa iživljavala i ubedljivo slavila

Kada se sastanu dva napada s gornjeg kraja skale u ACB ligi, logično je negde misliti da će sve prštati od ofanzivne košarke, ali Real Madrid i San Pablo Burgos su uradili potpuno drugačije – defanzivno su se nadmudrivali i na kraju je prevagu odneo Kraljevski klub. Jedva 134 poena na kraju uz rezultat 74:60.

Ekipa Pabla Lasa zadržala je perfektan učinak u španskom prvenstvu i ubeležila trinaestu recku u tefter na jednom od najtežih gostovanja. U Realu jako dobro znaju koliko je teško, jer su na ovom istom mestu prošle godine izgubili. Pravu taktičku pobedu odneo je Laso odlukom da najdominantnijeg igrača lige Valtera Tavaresa ostavi na klupu i ne počne s njim u startnih pet. To je očigledno pokvarilo planove Burgosa, ali kada je zaškripalo gostima Tavares je ušao i postavio stvari na svoje.

Izabrane vesti

To je bilo tokom treće četvrtine, kada je Real zajedno s Taversom na parketu otišao na 15 poena razlike (56:41). I upravo se s tom razlikom ušlo u završnih deset minuta, što je olakšalo posao u finišu. Burgos se najviše približio na šest poena razlike posle trojke Hortona, ali bila je to samo jedna od retkih u moru promašaja. Burgos je imao tek 7/38 van polukružne linije, što je dovoljno pokazalo koliko je problema bilo u napadu.

Zanimljivo, Dejan Kravić je u ovom odmeravanju snaga bio najefikasniji u obe ekipe sa 14 poena za 23 minuta na parketu. Jedan poen manje imao je Vitor Benite, a isti učinak na drugoj strani imao je Niko Laprovitola.

Barselona nije pronašla ravnopravnog takmaca u igračima Gran Kanarije, pošto je slavila sa ubedljivih 28 poena razlike u Blaugrani – 91:63.

Koliko je Barsa bila fokusirana da što pre završi ovaj meč i dođe do ogromne razlike videlo se po rezultatu na poluvremenu koji je glasio 53:30!

To je dalo Šarasu Jasikevičijusu priliku da rotira sve igrače, a oni su mu vratili tako što je ceo tim ubacio bar jedan poen. Nikola Mirotić odigrao je samo 13 minuta, Adam Hanga i Brendon Dejvis pojavili su se u trećoj četvrtini, a najefikasniji je bio Pjer Oriola sa 14 poena, dok je Artjom Pustovij imao deset poena. Kod gostiju Sten Okoje ubacio je 11 poena, a Met Kostelo ubacio je poen manje. Za tim sa Kanarskih ostrva debitovao je i srpski veteran Oliver Stević. Odigrao je 14 minuta i ubeležio četiri poena.

Kapiten srpske reprezentacije u nedavno odigranom FIBA “balonu” u Finskoj Aleksa Avramović nastavio je da pruža odlične partije. Eksplodirao je u pobedi nad Bilbaom sa 26 poena (6/15 iz igre, 3/7 za tri) i 11 iznuđenih faulova za indeks 36!

Upravo je srpski šuter bio jedan od najvažnijih igrača u pobedi, jer je postigao ključna tri slobodna bacanja za 76:73 na dva i po minuta pre kraja posle tehničke i lične greške Žonatana Ruselja. Aleksandar Cvetković je pobedi Studenata doprineo sa pet poena i dva skoka, dok je na drugoj strani Goran Huskić imao 15 poena i sedam skokova.




tagovi

Dejan KravićACB ligaGran KanarijaOliver StevićKK Real MadridKK BarselonaAleksa AvramovićEstudijantes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara