El klasiko - opet! Bez Luke i Hange

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.03.18. | 12:11

Treći put u tri nedelje

Prvo u Kupu kralja, zatim u Evroligi, sada u - domaćem prvenstvu!

Polako dolazi onaj deo košarkaške sezone kada se utakmice u, narodski rečeno, repriznom režimu nižu kao na traci. Takav je slučaj baš sa okršajem dva španska giganta - Barselone i Reala, koje čeka treći sudar u poslednje tri sedmice (TV Arenasport, 18.30).

Izabrane vesti

Prethodne dve utakmice žestokih sportskih rivala doneo je ishode s dva različita kraja skale. U finalu Kupa kralja uspela je šok terapija Svetislava Pešića, kada je Barselona iznenadila kritičare i Kraljevskom klubu uzela meru za prvi trofej posle tri godine posta. Pet dana kasnije Real je uspeo da se revanšira - sa kamatom.

Baš na mestu današnjeg dvoboja, u dvorani Blaugrana, Real je ukaljao čast katalonskom velikanu, zbog čega u svlačionici Barselone tinja nada da bi večeras mogla da se servira hladna osveta.

Biće to više od meča, ne samo zbog bogate istorije i rezultatskog značaja svake pobede u derbiju, već i zato što bi eventualni skalp Reala Barseloni pojačao šanse da na kraju ligaškog dela uzme drugu poziciju na tabeli - ispred Valensije i Baskonije.
„Znamo da Real nije Crvena zvezda, jer ima kvalitetnije igrače, više iskustva u timu i u dobroj je formi. Savladali su Panatinaikos i pokazali zavidan kvalitet košarke, ali uz maksimalni respekt prema rivalu - razmišljamo samo o nama. Imamo plan koji ćemo probati da sprovedemo u delo“, sumirao je utiske Svetislav Pešić, da posle ubedljive pobede nad Crvenom zvezdom.

Legendarni Kari uputio je na to da Real ne zavisi samo od Luke Dončića, iako ultratalentovani Slovenac igra najbolju sezonu dosadašnje karijere. Doduše, večeras ga neće biti na parketu zbog povrede mišića kvadricepsa.
„Nije Real Luka Dončić, iako svi pričaju o njemu. Real je jako dobar tim, što je pokazao protiv Fenera i Panatinaikosa, a dokazano je da može da igra dobro i bez Luke“, siguran je Pešić.                                                           

Za razliku od prve dve utakmice - Pešić je imao vremena za veći rad u timu, što je odmah donelo željeni rezultat. To se posebno videlo protiv Crvene zvezde, kada je Barsa u svoju igru implementirala odbranu kakvu nije igrala nekoliko godina. S mnogo trčanja, pritiska već od protivničkog koša, dobrih rotacija i pravovremenih reakcija sa strane pomoći. Sve što je viđeno u petak biće stavljeno na test protiv jednog od najefikasnijih timova Evrope, a dodatni hendikep predstavlje neigranje najboljeg igrača Barse - Adama Hange. Pored njega u timu neće biti ni Kevina Serafana i Marka Garsije.

Još jedan bitan faktor jeste i da je Real svoju evroligašku utakmicu protiv Panatinaikosa odigrao dan ranije od večitog rivala.
„Sve utakmice su bitne, ali je okršaj sa Barselonom uvek najatraktivniji. Ovo je najvažnija utakmica za nas. Imamo prednost u prvenstvu, ali pobeda u Blaugrani bi nas dodatno približila konačnom cilju - prvom mestu“, kaže Pablo Laso.

Real je u poslednjih 11 ligaških gostovanja u Blaugrani slavio samo jednom. Treba i to imati na umu.

ACB LIGA - 22. kolo

Subota:

Fuenlabrada - Estudijantes 87:81
/Popović 22 - Landsberg 23/

Nedelja:

12.30: (3,50) Huventud (16,0) Baskonija (1,35)
12.30: (1,25) Mursija (17,0) San Pablo (4,40)
12.30: (2,55) Betis (14,5) Andora (1,60)
13.30: (1,17) Tenerife (20,0) Saragosa (5,50)
18.00: (1,07) Valensija (25,0) Bilbao (8,50)
18.30: (2,15) Barselona (14,5) Real Madrid (1,80)
18.30: (1,20) Unikaha (19,0) Gipuzkoa (5,00)
20.00: (1,20) Gran Kanarija (19,0) Monbus (5,00)

*** Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

ACB ligaENDESA ligaReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara