Nik Nurs (AFP)
Nik Nurs (AFP)

Embid dobio trenera koji zna kako se osvaja prsten, Harden se nadao nekom drugom

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 23:59

Filadelfija dovela Nika Nursa na mesto Doka Riversa

Prvo je Nik Nurs dobio otkaz u Torontu, potom je zahvalnicu dobio i Dok Rivers u Filadlefiji a sada je potvrđena vest da će upravo Nurs zameniti Riversa na klupi Siksersa. Trenerska vrteška u NBA ligi se ubrzala.

Čovek koji je sa Torontom pomalo iznenađujuće osvojio šampionski NBA prsten 2019. godine dolazi na klupu Siksersa da im ispuni istu želju. Nurs je pet godina predvodio Reptorse i očigledno da je došlo do obostranog zasićenja a slabi rezultati ove sezone su potpisali rastanak.

Izabrane vesti

Filadelfija već godinama pokušava da oko Džoela Embida napravi šampionski tim a nije joj uspelo ni ove sezone u kojoj je rođeni Kamerunac osvojio priznanje za MVP igrača lige. U polufinalnoj plej-of seriji na Istoku su ih eliminisali Boston Seltiksi. Čak četiri puta u poslednjih pet sezona su Siksersi završavali sezonu u polufinalu konferencije, a jednom su ispali u prvoj rundi. Rivers je tri godine vodio Filadelfiju a pre njega je sedam godina na klupi sedeo Bret Braun.

Danima je trajala neizvesnost oko izbora Filadelfija za mesto trenera. Presudila je tesna vezna Nursa i Filadelfijinog predsednika Derila Morija. Dok je bio generalni menadžer Hjustona u periodu od 2007. do 2020. godine, Mori je angažovao Nursa da vodi Hjustonov razvojni tim Rio Grande u D ligi. Nurs se tu dobro pokazao i dobio prvi posao u NBA ligi kada je postao asistent u Reptorsima.  

Imala je Filadlefija i druge opcije, pominjali su se Frenk Vogel i Majk Budneholzer koji je nedavno dobio otkaz u Milvokiju ali se Mori odlučio za Nursa. Doduše, Nurs bi u Filadelfiju mogao da dođe bez dugogodišnjeg asistenta Edrijana Grifina koji bi uskoro mogao da popuni Bundeholzerovo mesto u Milvokiju.

Morijev izbor bi mogao da pokvari šanse Siksersa da zadrže drugu veliku zvezdu u timu, Džejmsa Hardena. On se i dalje lomi gde će nastaviti karijeru i navijao je da u Filadelfiju dođe Majk Dantoni sa kojim je ranije sarađivao u Hjustonu i voli da radi sa njim. Sada bi dolazak Nursa mogao da ubrza Hardenovu odluku da ode iz kluba i vrati se u Hjuston.

Što se Filadelfijinog bivšeg trenera tiče, i on je blizu novog zaposlenja. Dok Rivers je u pregovorima sa Finiks Sansima.


tagovi

Nik Nurs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara