Džoel Embid (© AFP)
Džoel Embid (© AFP)

Embid i Harden milina za gledanje, Ameri im zameraju broj slobodnih bacanja: Meksi je hit plej-ofa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 04:33

Filadelfija ubedljivo do vođstva 2:0 nad Torontom

Bezmalo su tek dva meseca u istoj ekipi, deluje kao da su oduvek. Povremeno čak da bi Džoel Embid i Džejms Harden mogli i vezanih očiju da igraju. Dokazano (i) u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Istočne konferencije NBA lige, pošto su kao na basket terenu ispred zgrade vezivali u čvor košarkaše Toronta i vodili Filadelfiju ka komotnoj pobedi (112:97) za uverljivo vođstvo 2:0.

Siksersi su opet bili dominantni. Najviše zahvaljujući proverenom tandemu. Pred početak doigravanja rekao je Embid kako još nisu ni blizu njihovih najboljih izdanja, imajući u vidu činjenicu da je tek krajem februara Harden stigao iz Bruklina. Za Kanađane su prejaki.

Izabrane vesti

U prvom meču 20 razlike, u drugom 15, iako je prednost ekipe Doka Riversa u jednom trenutku iznosila plus 27. Najzaslužniji za takav odnos snaga su organizator igre i centar domaćeg sastava. Način na koji su sarađivali raspametio je goste.

Primer prvi: Harden je povukao kontru u premijernoj četvrtini i pasom bez gledanja uposlio Embida koji je položio loptu u koš.

Primer drugi: tokom treće deonice Bradina lopta lansirana pod svodove Vels Fargo centra, samo ju je kroz obruč spustio 28-godišnji centar.

Embid je meč završio 31 poenom (devet od 16 šut iz igre) i 11 skokova, Harden je dodao 14, s tim da je zabeležio šest asistencija i bila je prava miliona gledati ih kako sarađuju. Veliku podršku imali su u liku Tajrisa Meksija, pošto je šuter angažovan u prvoj rundi drafta 2020. spakovao 23 poena (tek tri promašaja iz igre) i sa još devet uhvaćenih lopti i osam asistencija bio jedan od presudnih faktora na putu ka trijumfu. Podsetimo, ovaj momak je u prvom meču brojao čak do 38 i pravi je hit dosadašnjeg toka plej-ofa.

Toronto je samo u prvoj deonici uspevao da se nosi sa favoritom, a njegovi navijači su najveće zamarke imali na kriterijum suđenja baš na početku utakmice. Možda s razlogom, pošto se širom Sjedinjenih Američkih Država potencira da je Embid u prvoj četvrtini izveo čak 12 slobodnih bacanja. Ukupno 14 na utakmici. Harden osam, uz sedam pogođenih.

Bilo kako, Reptorsi nisu mogli da uzvrate, uprkos sjajnoj partiji Ou Džej Anunobija (26 poena), dok su Paskal Sijakam i Fred van Vlit ubacili po 20.


tagovi

NBA plej-ofplej-of NBA ligeDžoel EmbidDžejms HardenFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersTorontoToronto Reptors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara