""
""

Enigma Jovan Novak: Potpisao je ugovor sa Partizanom, igra za Vršac, a interesantan je i Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.12.13. | 15:30

"Dobili smo informaciju da je on veliki navijač Zvezde, što je za nas jako bitno", rekao je Davor Ristović za MOZZART Sport povodom informacije da je i Zvezda ušla u trku za njegov potpis

Ona naša stara kaže:
"Za dobrim konjem prašina se uvek diže", a takva je situacija sada, u slučaju supertalentovanog plejmejkera Vršca, Jovana Novaka. Naravno, mi ovom prvom rečenicom ne želimo da vređamo bilo koga, već da istaknemo suvi kvalitet koji poseduje mladi reprezentativac Srbije, to da je apsolutno najbolji igrač Košarkaške lige Srbije i da je, kao takav, poslednjih dana u žiži javnosti. Prvo zbog informacije da je potpisao ugovor sa Partizanom, a sada i zbog izjave trenera crno-belih Duška Vujoševića da je sada Crvena zvezda ušla u trku za njegov potpis, zbog čega je nastala potpuna pometnja. 

Povodom ovih tvrdnji, ali i svih ostalih informacija koje su se u javnosti pojavile, direktor Vršca Jovan Momirov rekao je za MOZZART Sport da će Novak do daljeg nositi dres tog kluba, s obzirom da su se pregovori dve strane odužili.
"U suštini, ništa se nije promenilo. Sve one informacije koje su se pojavile ostaju. Dva kluba su u pregovorima, ali ništa novo se ne dešava po tom pitanju. Do daljeg on će biti igrač Vršca, to je jedino sigurno", rekao je Momirov.

Izabrane vesti

O spekulacijama da je Vršac od Partizana zatražio duplo veću sumu na ime obeštećenja (prvo se pominjala suma od 100.000 evra, sada je 200.000) Momirov nije želeo da komentariše, a na pitanje da li je tačna Vujoševićeva tvrdnja vezana za tim sa Malog Kalemegdana, on je rekao:
"Zasad nemamo nikakve informacije te prirode. Ja koliko znam pregovori se vrše samo sa Partizanom", dodao je Momirov.

Jovan Novak i Nikola RadičevičPovodom izjave stratega crno-belih, ali i direktora Vršca, Davor Ristović je za MOZZART Sport rekao:
"Ono što mogu da vam kažem jeste da je Novak jedan vrlo interesantan igrač koji, nesumnjivo, igra sjajno ove sezone u Vršcu. Pokazao je koliko je kvalitetan igrač i u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije. Crvena zvezda je, kao klub koji svoje temelje gradi na kvalitetnom radu u omladinskom pogonu, pokušao da okupi sve ono najbolje što region ima. Kažem, Novak je vrlo interesantan košarkaš, koji već sada pokazuje ogroman kvalitet i mi pomno pratimo njegov rad", rekao je sportski direktor crveno-belih, a potom nastavio:
"U međuvremenu smo dobili informaciju da je veliki navijač Crvene zvezde, što je za nas izuzetno važna stvar. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti da pratimo njegov rad i napredak", zaključio je Ristović.

O kompletnoj situaciji svoju priču imao je i Žarko Vučurović, koji je bio Novakov trener. 
"Iskreno, voleo bih samo da igrač nastavi da se razvija u najboljoj sredini za njega. Da li će to biti u Partizanu ili Crvenoj zvezdi, nebitno je. Srpskoj košarci su potrebni igrači kakvi su Milutinov, Mitrović i Novak", rekao je Vučurović.

Jovan Novak će svoj klub predvoditi u derbiju Banata protiv Tamiša. Utakmica je na programu u utorak od 18 časova u SC Milenijum.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaJovan NovakKK VršacKošarkaška liga SrbijeFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara