Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Entoni Gil napušta Himki, Moskovljani žele da zadrže Bukera

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 17:58

Najava promena u ruskom klubu koji nastupa u Evroligi

I dok velika većina klubova planira da zadrži kosture svojih ekipa za narednu sezonu, izgleda da će u određenim timovima ipak biti promena. Himki je jedan od njih, pošto se prema navodima Eurohupsa u Moskvi spremaju za odlazak Entonija Gila.

Sam košarkaš je postavio specifične uslove za predstojeće leto, a pre same pandemije virusa COVID-19 su se za njega interesovali čak i neki NBA timovi. Međutim, kako sam ističe, Evroliga mu je za sada u prvom planu.

Izabrane vesti

Tokom treće sezone u moskovskom Himkiju, Gil je odigrao ukupno 25 utakmica u Evroligi na kojima je ukupno uspeo da stekne prosek od 8,3 poena uz 4,5 skoka i 1,2 asistencije po meču. Što se tiče VTB lige, tu je bio čak i značajno bolji, pošto je beležio ukupno 11,2 poena po meču uz 4,5 skokova.

HiJoš jednom košarkašu Himkija ovog leta ističe ugovor. Reč je o Devinu Bukeru, koji će takođe imati veliki broj opcija pred sobom. Između ostalog, ruski klub planira da pred njega stavi novi odličan ugovor, ali je pitanje da li će Buker želeti da ga prihvati.

On je prosečno beležio 11,6 poena po meču uz 4,8 skokova i 1,2 asistencije u Evroligi, dok je u VTB ligi upisivao 13,4 poena uz 4,1 uhvaćenu loptu.

Sve u svemu, nema mnogo kretnji trenutno na transfer pijaci. Naravno, niko ne može da tvrdi šta će se desiti sa nastavkom aktuelne sezone, te sa kakvim budžetima će klubovi ući u narednu.


tagovi

KK HimkiEntoni Gil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara