(Star sport)
(Star sport)

Ergin Ataman ogorčen na Luku Vildosu: Ne može da puca 1/7 i pita se što ne igra Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 20:56

„Tragična utakmica, moram da napadam svoje igrače“, kaže trener Panatinaikosa

Jeste pobeda, ali sa ukusom gorčine. Pre svega zbog pristupa i(li) učinka pojedinaca tokom Panatinaikosovog gostovanja Kolososu. Zeleni su potvrdili status favorita, slavili 79:74, međutim, namučili su se i iznervirali trenera Eregina Atamana.

Ljutnju zbog pojednih detalja utakmice drugog kola doigravanja turski stručnjak je pre svega usmerio ka Luki Vildosi.

Izabrane vesti

Tragična utakmica, tragično izdanje. Ako mislite da ste veliki i da možete da pobedite bez energije… Videli ste danas kako to izgleda. Srećom smo pobedili. Imam zamerke na račun igrača, a posebno na Vildosu. Luka ne može da šutira jedan od sedam iz igre posle se žali što ne igra u Evroligi“, obrazložio je Ataman.

Teško je reći da je baš meč sa Kolososom pokazatelj pada Argentinca, ali ukupno posmatrano njegov učinak je drastično slabiji nego prošle sezone kad je igrao za Crvenu zvezdu. Tad je na mečevima Evrolige prosečno beležio 12,6 poena, 3,9 skokova i 2,5 skokova, a sad je na proseku od 5,7 po broju poena, odnosno, 1,7 što se tiče uhvaćenih lopti i 1,5 kad su u pitanju proigravanja.

Ima i do skraćenje mintaže, jer je u Beogradu provodio na terenu 23 i po minuta, a u Atini svega 15 i po. I nije samo do pleja.

Kazaćete da napadam svoje igrače, ali moramo da budemo spremni na sve. Izdanje Dionisa Mitrglua je takođe loše. Svi misle da je sve gotovo, a u četvrtak igramo važnu utakmicu protiv Albe. Ako ovako budemo izgledali izgubićemo celu sezonu u poslednjoj utakmici u Evroligi. Napadam svoje igrače zbog toga“, dodao je Ataman.

Panatinaikos je u prvenstvu Grčke na drugom mestu (mada, uz meč manje od Olimpijakosa), a u Evroligi poslednje kolo osnovnog dela prvenstva čeka iza Real Madrida.


tagovi

KK PanatinaikosPanatinaikosErgin AtamanLuka Vildoza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara