Huančo Ernangomez (© FIBA)
Huančo Ernangomez (© FIBA)

Ernangomez: Znamo da niko nije verovao u nas, mi smo već šampioni

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.22. | 23:07

"Ostala je još jedna utakmica. Idemo u finale protiv boljeg tima od nas, veći su, bolje šutiraju, ali ništa to ne mora da znači. Idmeo da se borimo kao što smo se do sada borili. Idemo u rat protiv boljeg tima", rekao je Huančo Ernangomez

Šta pametno reći o reprezentaciji Španije? Svi su ih otpisali. Niko nije verovao u selekciju koja definitivno nije na nivou oni prethodnih, ali evo nas opet... Španija je osvojila medalju. Još jedan dokaz da je košarka timski sport i da je Španija u tom segmentu ponovo najbolja. Pokazali su to protiv Nemaca u prepunoj dvorani u Berlinu. Održala je česta trenera Skariola košarkaški čas u poslednjoj deonici i sasvim zasluženo ušla u finale gde ih čeka Francuska.

Španci na ovom prvenstvu nemaju braću Gasol, ali sada su tu braća Ernangomez da ispisuju nove stranice istorije.

Izabrane vesti

Vili je na ovom meču blistao sa 16 poena i četiri skoka, a sjajan je bio i Huančo sa 13 poena i tri skoka. Mnogi mlađi ljubitelji košarke Haunča više znaju kao lika u Netflikosovom filmu Adama Sendlera gde je tumačio Boa Kruza, mladića iz Španije koji potpuno nenadano dobija priliku da se probije u NBA ligu. U stvarno životu, Haunčo je momak koji daje sve od sebe da donese medalju Španiji. U tome je uspeo, samo ostaje da se vidi da li će biti zlatna ili srebrna. Protivnik je žestok - Francuzi sa Rudijem Goberom koji su deklasirali Poljake.

"Ostala je još jedna utakmica. Idemo u finale protiv boljeg tima od nas, veći su, bolje šutiraju, ali ništa to ne mora da znači. Idmeo da se borimo kao što smo se do sada borili. Idemo u rat protiv boljeg tima", rekao je Ernangomez.

Upitan je koja je tajna ovog tima u koji niko nije verovao da može do medalje na šampionatu gde su u prvom planu bili Srbija sa Nikolom Jokićem, Slovenija sa Lukom Dončićem i Grčka sa Janisom Adetokunbom. Niko od njih nije bio u prilici da osvoji medalju.

"Poverenje je ključno, nema sebičnosti, nema ega. Svi verujemo jedni u druge, verujemo u trenera koji uvek ima spreman plan. Tim znači da svi radimo sve što je do nas samo sa jednim ciljem, a to je da pobedimo kao grupa. Svi se osećamo bitnim, osećamo da svako od nas može da pomogne. Od fizioterapeuta do igrača na parketu. Znamo da niko nije verovao u nas, ali mi u svlačionici vidimo sebe kao šampione", dodao je Ernangomez.

Koliko je utakmica bila uzbudljiva najbolje govori činjenica da je domaća selekcija vodila 77:70 tokom četvrte deonice, a Španija je na to odgovorila serijom 13:0 za potpuni preokret.

Do kraja Španija je sačuvala stečenu prednost i plasirala se u svoje prvo finale Evropskog prvenstva posle 2015. godine, kada su savladali Litvanjiu.

Ranije danas Francuska je u prvom polufinalu pobedila Poljsku sa 95:54.

Meč za bronzu izmedju Nemačke i Poljske igra se u nedelju od 17.15, a Francuska i Španija finale igraju od 20.30.


tagovi

košarkaška reprezentacija ŠpanijeHuančo Ernangomez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara