Košarkaši Denvera (Foto: AFP)
Košarkaši Denvera (Foto: AFP)

Eron Gordon: Jokić uvek korak ispred ostalih, retkost je i blagoslov ovo što imamo u Denveru

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.06.23. | 06:38

"Ponosimo se odbranom. Znamo da imamo sjajan napad i vrhunske napadače poput Jokića, Marija, Portera... Igrače koji mogu da postižu poene na različite načine, te smo svesni da će nam odbrana donositi pobede", dodao je jedan od junaka treće pobede u finalnoj seriji

Košarkaši Denver Nagetsa nalaze se na pragu NBA titule. Savladali su Majami u četvrtoj utakmici velikog finala i poveli 3-1 u seriji. Nikola Jokić je još jednom bio na visini zadatka, ali su šou tokom druge utakmice na Floridi ukrali Eron Gordon i Brus Braun.

Gordon je bio prvi strelac ekipe sa 27 poena, šutirao je fantastičnih 11/15, postizao poene u bitnim trenucima, a uz sve to nastavio je da igra odličnu odbranu. Imao je i nekoliko atraktivnih poteza, posebno posle Jokićevih dodavanja, sa kojim ima izvanrednu saradnju na terenu, ali i van njega.

Izabrane vesti

"Jokić je neverovatan sa dodavanjima. Pravi je general na parketu. Veoma je inteligentan, mnogo zna o igri, uvek je par koraka ispred. Čita odbranu i pre nego što uhvati loptu, pre nego što je i početa akcija. Ima ubitačan flouter, pa se timovi putaju da li da ga spreče da šutira ili da podeli lob pas, a konstantno vas čekaju šuteri u uglovima. Stavlja svaku odbranu u problem. Svaki put napravi pravi potez i tako je bilo od starta", rekao je Gordon.

Bivši košarkaš Orlanda se u Koloradu istakao kao glavni defanzivac ekipe, a došao je iz sredine u kojoj je bio prva napadačka opcija.

"Nije loše, zar ne? Osetio sam da ću biti defanzivac za ovu ekipu. Znao sam da imaju poene u rukama, Portera koji je jedan od najboljih šutera, dvostrukog MVP-a koji može da uradi sve u napadu, Marija koji svake noći može da ubaci 50 poena... Znao sam da će moj posao biti da igram odbrano i da im olakšam. Volim da igram odbranu, sa tim stavom sam i došao u ligu. Što se tiče napada, uzimam sve što mi se nudi."

Velikim delom zbog njegovog zalaganja, Denver je uspeo da ostavi Majami još jednom ispod 100 postignutih poena.

"Ponosimo se odbranom. Znamo da imamo sjajan napad i vrhunske napadače poput Jokića, Marija, Portera... Igrače koji mogu da postižu poene na različite načine, te smo svesni da će nam odbrana donositi pobede. Imamo momke koji vole da je igraju. Jokića ne cene dovoljno zbog odbranem, ima spektakularne ruke i radi sjajan posao u pokrivanju."

Tim iz Kolorada je oko Jokića izgradio odličan tim i zaista napravio nešto posebno. Na korak je od prve šampionske titule u istoriji.

"Retkost i blagoslov to što imamo ovde. Sjajno je igrati sa ovim momcima, svi su nesebični, gaje veliku strast prema košarci, razumeju da moraju da igraju na pravi način, energično i da će tako stvari dolaziti na svoje. Kada je tako, pobeđujemo i svi to vole. Što se mene tiče, lepo je što mogu da budem svoj i to je dovoljno. Radim ono što timu treba, postižem poene, skačem, branim najboljeg igrača, kreiram... "

Majkl Porter se muči u finalnoj seriji, četvri meč je okončao sa 11 poena i 4/10 iz igre, ali i bez njega Majami ne može da se nosi sa Nagetsima.

"Samo da nastavi da šutira. Da proba da ne forisra, ali da šutira. Sjajan je igrač i uvek će naći način da utiče na utakmicu. Ne brinem za njega, on će svoje pogoditi, ako samo nastavi da pokušava", zaključio je Gordon.

MARI: JOKIĆ SJAJNO KOMUNICIRA SA NAMA, PRENOSI NAM SVE ŠTO VIDI

Džamal Mari je postigao samo 15 poena, ali je ubeležio i 12 asistencija i još jednom odigrao važnu ulogu u trijumfu. Ipak, Gordon ga je potpuno zasenio u realizaciji, te je postigao gotovo dvostruko više poena.

"Zato smo ga doveli. Veoma je jak, čvrst, opušten i okuplja nas sve van terena. Nesebičan je i bio je vrlo dobar otkako je došao. Samo želi da pobeđuje, kao i svi i pomažemo jedni drugima da ostavrimo ciljeve", rekao je Mari.

Pun hvale je i Brus Braun, koji je sa 11 poena u poslednjih pet minuta presudio ekipi sa Floride.

"Bio je ekstremno agresivan, preuzimali su ga niži čuvari i svaki put je hteo da bude agresivan. Donosi je dobre odluke tokom čitave utakmice. Došlo je njegovo vreme da postiže poene i odradio je strašan posao za nas".

Jokić je u poslednjoj četvrtini rano zaradio peti faul, pa je vreme na klupi koristio da savetuje saigrače na parketu. Često i tokom tajm-auta uzima tablu u ruke, konstantno priča sa saigračima o dešavanjima na parketu.

"Kada igrate sa istom ekipom više puta, morate da znate šta vas čeka. Oni znaju šta mi radimo, mi znamo šta oni rade. Nastavićemo da se prilagođavamo, mešamo stvari. Svi su fokusirani. Jokić radi sjajan posao u komunikaciji, prenosi nam sve što vidi", dodao je Mari.

Još jednom je Denver ispraznio dvoranu u Majamiju pre kraja susreta. Navijači su u velikom broju nekoliko minuta pre kraja počeli da napuštaju tribine.

"Sjajan osećaj. Ne znam da li se dešavalo ranije. Bili smo fokusirani. Dobili su jednu kod nas na terenu i sada moramo da budemo fokusirani za peti meč", zaključio je Braun.


tagovi

Denver NagetsNikola JokićEron GordonDžamal MariNBA finale

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara