Denis Šreder u dresu reprezentacije Nemačke (©fiba.basketball)
Denis Šreder u dresu reprezentacije Nemačke (©fiba.basketball)

Evrobasket kupio Šrederu novu šansu u Lejkersima

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 03:01

Nemački reprezentativac dogovorio jednogodišnju saradnju tešku 2.640.000 dolara

Kako prenosi Šams Čaranija, Denis Šreder je dobrim igrama u dresu nemačke reprezentacije kupio sebi novu šansu u Los Anđeles Lejkersima. Prema informacijama uglednog novinara Atletika, dogovorio je jednogodišnju saradnju sa klubom iz Grada anđela tešku 2.640.000 dolara.

Nemački reprezentativac je na Evropskom prvenstvu dosad beležio 21,6 poena po nastupu. Pokazao da i dalje može da igra na visokom nivou, što je ubedilo Lejkersa da mu ponude saradnju.

Izabrane vesti

Interesantno je da je prema pisanju američkih medija u smiraj sezone 2020/21 odbio ponudu iz Los Anđelesa za produžetak saradnje tešku 84.000.000 dolara na četiri godine. Kasnije je potpisao jednogodišnji ugovor sa Bostonom težak 5.900.000 dolara, ali ga nije odradio do kraja u Masačusetsu, već je u februaru trejdovan u Hjuston u zamenu za Danijela Tajsa. Njegov kolega iz reprezentacije stigao je do borbe za šampionski prste, dok 29-godišnji plejmejker nije dobio ni ponudu tima iz Teksasa.

Šreder je u NBA stigao leta 2013. gdoine. Atlanta ga je odabralao kao 17. pika na Draftu. Proveo je pet godina u Džordžiji, pre nego što se preselio u Oklahomu, gde je tokom druge godine boravka bio drugi u glasanju za Šestog igrača lige iza Montrezla Herela. Proveo je potom sezonu u Lejkersima, sa kojima je ispao u prvoj rundi plej-ofa od Finiksa.

Iza sebe ima 621 nastup u NBA, sa prosekom od 14,2 poena po meču. Ostaje da se vidi da li će njegov dolazak u Grad anđela usloviti i neke odlaske, pošto novi trener Jezeraša Dervin Hema na raspolaganju od bekova uz Nemca ima i Rasela Vesbruka, Patrika Beverlija, Lunija Vokera, Kendrika Nana i Ostina Rivsa.


tagovi

Denis ŠrederNBA ligaLos Anđeles LejkersEvrobasket 2022

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara