"Mirza Begić"
"Mirza Begić"

Evrokup: Ritas osvetio Partizan, Olimpija kidala živce svojim navijačima!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.11.14. | 20:00

Mirza Begić se sjajnom partijom oprostio od dresa Olimpije koji je zamenio Efesovim

Mirza Begić

Ritasu derbi Partizanove grupe, Zmajčeki umalo prosuli veliko vođstvo! Lijetuvos Ritas savladao je Banvit Zorana Lukića u četvrtom kolu E grupe Evrokupa- 92:80. Olimpija je, s druge strane, u Ljubljani bila bolja od ruskog Zenita- 89:84 i Mirza Begić se na taj način pobedom oprostio od zelenog dresa.

Izabrane vesti

Olimpija je furiozno odigrala prvo poluvreme protiv Zenita. Mirza Begić je blistao na svom oproštaju od dresa Olimpije i u prvom poluvremenu postigao je 13 poena, a Ljubljančani su u tom delu utakmice ubacili čak 51 poen i stvorili 15 poena razlike, pa su lišeni pritiska ušli u drugih 20 minuta- 51:36.Publika u Stožicama mogla je biti zadovoljna igrom svog tima i u trećoj četvrtini nakon koje je ekipa Aleš Pipana i dalje imala visoko vođstvo, da bi ruska ekipa u poslednjih 10 minuta pregazila Ljubljančane i uvela meč u dramatičnu završnicu, ali su se Pipanovi momci bolje snašli i na kraju zasluženo slavili- 89:84.

Olimpiju je predvodio Sasu Salin sa 20 poena i 10 skokova, dok je Mirza Begić ubacio tri poena manje.

S druge strane, Lijetuvos Ritas prve dve četvrtine protiv Banvita dobio je sa po pet razlike i ,najviše zahvaljujući raspoloženom Gediminasu Oreliku koji je sa 16 poena bio dominantna figura na terenu u prvom poluvremenu, Litvanci su na odmor otišli sa dvocifrenom prednošću- 49:39. Kada su domaći u svoju korist rešili i treći kvartal, postalo je jasno da će se turski tim teško vratiti u meč i iako je u poslednjoj deonici ekipa Zorana Lukića malo umanjila zaostatak, ipak nije imala snage za preokret i litvanski tim je zasluženo slavio- 92:80.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Gediminas Orelik sa 27 poena. 

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

BanvitEvropaRitasMirza BegićOlimpijaZoran Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara