"Prosek postignutih poena"
"Prosek postignutih poena"

Evropo, spremi se! Srbija ima drugi najefikasniji napad i petu najčvršću odbranu pred Evrobasket!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.15. | 22:09

Kakav je epilog pripremnih utakmica učesnika Evrobasketa. Ko igra najbolji napad, a ko najbolju odbranu?

Prosek postignutih poena

Najavio je Aleksandar Đorđević danas pred put u Berlin da je uveren da niko nije jači od njegovih pulena na predstojećem Evrobasketu.

Izabrane vesti

I ako je suditi po pripemnim utakmicama reprezentacija učesnica najveće smotre evropskog basketa, Đorđević ima puno pravo da Srbiju promoviše u jednog od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje. Ako ne i glavnog!

Prošlo je više od tri meseca kada je Sale Nacionale objavio prošireni spisak reprezentacije Srbije. Prošlo je više od mesec i po dana otkako je Sale okupio Orlove. Prošlo je mesec dana otkako je Srbija odigrala prvu prijateljsku utakmicu u pripremnom periodu kada je poražena Mađarska. Prošlo je nešto manje od mesec dana otkako je u Francuskoj doživela prvi i jedini poraz kada je izgubila od domaćina. Od tada je nanizala osam pobeda u osam mečeva, revanširala se Francuzima sa kamatom i zaokružila pripremni period kao jedna od najuspešnijih u Evropi. Devet pobeda u 10 mečeva. Od kojih su neke bile baš ubedljive.

Srbija - Mađarska 81:61
Francuska - Srbija 78:65
Srbija - Rusija 75:56
Srbija - Francuska 73:63
Srbija - Kina 95:55
Srbija - Rusija 95:61
Izrael - Srbija 70:85
Izrael - Srbija 71:79
Slovenija - Srbija 70:79
Srbija - Slovenija 95:88

Samo su Španija i Hrvatska završile pripremni period bez poraza. Srbija je tik do njih sa jednim porazom, a još se Francuska i Grčka mogu smatrati selekcijama koje su rezultatima u pripremnom periodu najavile da dolaze u dobru formu. Svi ostali su pokazali mnoštvo mana i problema.

Kao što je Sale pre godinu dana najavio, Srbija će igrati brzu, ofanzivnu i modernu košarku. Da je ispunio obećanje govori podatak da Srbija dolazi na Evrobasket kao druga najefikasnija reprezentacija učesnica. Orlovi su na 10 utakmica u proseku postizali 82,2 poena. Samo je Španija sa prosekom 82,7 efikasnija od naših košarkaša. Iza Srbije ide Francuska sa prosekom 79,9, pa daleko iza Italija sa 77,3 i Hrvatska sa 77 poena u proseku po meču. Neka se Evropa spremi za srpske haubice!

Dakle, napad imamo, ali mnogi kažu da se trofeji osvajaju odbranom. I tu smo u vrhu. Srbija na Evrobasket dolazi sa petom najčvršćom odbranom koja je u proseku primala 67,3 poena po meču.

Prosek primljenih poena

Ubedljivo najbolji su Grci sa 62,4 primljena poena po utakmici. Slede Francuzi sa prosekom 62,9, pa Španci koji primaju 63,1 poen po meču i Belgijanci sa prosečno primljenih 63,8 poena po utakmici. Iza Srbije su Hrvatska (67,6), Italija (67,8), Nemačka (68,1)... 


tagovi

košarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija Grčkekošarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija BelgijeEvrobasket 2015Eurobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara