Evropska pijaca: CSKA produžio dvojicu, Kalnijetis se vratio kući, Alba drži Timana

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.06.21. | 15:44

Sve aktivnije tržište na Starom kontinentu

Košarkaška pijaca u Evropi sve je aktivnija, a potpisi ”padaju” na svim krajevima Starog kontinenta.

Žalgiris je odlazak Tomasa Vokapa u Olimpijakos pokrio vraćanjem Mantasa Kalnijetisa. Litvanski reprezentativac potpisao je dvogodišnji ugovor s Zelenima i tako se vratio u klub u kojem je ostvario profesionalni debi 2006. godine. Ovo je njegov treći boravak u Kaunasu, pošto se već jednom vraćao i to u sezoni 2015/16. Kalnijetis iza sebe ima 11 godina u Evroligi, a igraće prvu posle sezone 2017/18. Samo sa Žalgirisom je igrao sedam godina.

Izabrane vesti

03.00: (1,50) Finiks (13,0) LA Klipers (2,95)

Sezonu za nama završio je sa 8,7 poena i 7,1 asistencijom, uz 2,8 skokova u Evrokupu igrajući za Lokomotivu iz Krasnodara s kojom je došao do četvrtfinala. Svojim igrama izborio se za mesto u drugoj petorci takmičenja. Takođe je postao i MVP VTB lige sa 9,6 poena, 9,8 asistencija i 3,4 skoka uz prosečni indeks korisnosti 17,3. Sa Žalgirisom je već osvojio četiri nacionalne titule, uz dva kupa.

CSKA iz Moskve produžio je ugovore sa još dvojicom prvotimaca – Semenom Antonovim i Ivanom Uhovim. Prvi je dobio čist ugovor na tri godine, dok je drugi potpisao na dve sezone, uz opciju automatskog obnavljanja na još jednu sezonu.

Antonov je član Armejaca već pet godina. Od tada je postao šampion Evrope sa CSKA 2019. godine, uz još četiri krune u VTB ligi. U prošloj sezoni nije imao sezonu za pamćenje sa 1,8 poena i jednim skokom u proseku igrajući Evroligu. Uhov je u svojoj trećoj sezoni u Evroligi imao nešto značajniju ulogu nego ranije. Pomogao je ekipi da se plasira na Fajnal for sa 2,8 poena i po jednim skokom i asistencijom u proseku, mada je veću ulogu imao u odbrani.

Podsetimo, CSKA je pre Antonova i Uhova saradnju produžio sa Johanesom Fojtmanom i Nikitom Kurbanovim.

Transfer u Zenit iz Sankt Peterburga ostvario je Aron Frankamp. Američki plejmejker potpisao je ugovor na dve godine. Prošlu sezonu proveo je u Mursiji gde je imao odlične role s 15,7 poena, 3,5 asistencija i 2,2 skoka u ACB ligi. Frankamp je evropsku karijeru započeo u Bugarskoj, pa je preko Grčke stigao do Španije.

Zenit je pre Frankampa doveo Džordana Lojda i Sergeja Karasjova, dok su Arturas Gudaitis, Mateuš Ponitka i Aleks Pojtres obnovili ugovore.

Na kraju Alba iz Berlina je nagradila Johanesa Timana produžetkom saradnje za još tri godine. Timan je nedavno postao četvorostruki šampion Nemačke gde je beležio 7,5 poena, 4,1 uhvaćenu i 1,2 podeljene lopte. Takođe je imao 7,7 poena, 3,8 skokova i 1,5 asistencija u Evroligi. Timan se sada nalazi sa nemačkom reprezentacijom u trening kampu pred olimpijske kvalifikacije. U Albi je poslednje tri godine.

U Italiji je sve spremno za transfer reprezentativca Đampaola Ričija iz Virtusa u Olimpiju. Kako javlja Sportando on je sve bliži odluci da napusti šampionski sastav iz Bolonje kako bi se preselio u redove finaliste koji je počišćen s “nulom“. Sada se čekaju ozbiljniji pregovori i navodno je situacija sve bliža prelomnoj tački.



tagovi

Virtus BolonjaĐampaolo RičiEvroligaJohanes TimanKoner FrankampSemen AntonovIvan UhovMantas KalnijetisŽalgirisAlba BerlinKK CSKA MoskvaOlimpija Milano

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara