Dešavanja u košarkaškoj Evropi (©Star Sport, BC Zalgiris, BC Zenit, BC Gran Canaria)
Dešavanja u košarkaškoj Evropi (©Star Sport, BC Zalgiris, BC Zenit, BC Gran Canaria)

Evropska pijaca: Žalgiris vratio Ulanovasa, Rivers napustio Zenit, Boldvin između Bajerna i Rusije

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.07.21. | 15:18

Ilimane Diop u Gran Kanariji, Asvel produžio Dejvida Lajtija

Sve je više dešavanja širom košarkaške Evrope, klubovi se polako spremaju za novu sezonu i pre svega početak priprema, a logično najveća aktivnost je među klubovima iz dva najjača kontinentalna takmičenja.

Žalgiris je potvrdio da se Edgaras Ulanovas vratio posle samo godinu dana. Šampion Litvanije potpisao je ugovor na godinu dana i tako stavio tačku na poglavlje u Fenerbahčeu koje se nije završilo dobro. Ulanovas je imao jednu od najslabijih sezona svoje karijere, u Evroligi je bio na jedva 4,5 poena i 1,6 skokova.

Izabrane vesti

On je dete kluba i u tim je ušao 2010. godine, ali je ozbiljnije uloge počeo da dobija od takmičarske 2014/15. Tokom prvog boravka u Žalgirisu šest puta bio je nacionalni šampion, a MVP tamošnjeg prvenstva bio je 2017. i 2019. Sa Žalgirisom potpisao je ugovor na godinu dana.

Sportando javlja da se jedan od najboljih igrača Bajerna Vejd Boldvin ozbiljno nećka da li da prihvati produžetak ugovora u Minhenu ili da se preseli u Rusiju odakle mu je stigla finansijski jaka ponuda. Naime, povratnik u Evroligu Uniks je poslao ponudu Boldvinu da se preseli u Kazanj. On je u sezoni za nama beležio 15,3 poena i četiri asistencije u Evroligi, uz 12,4 poena i četiri završna dodavanja u Bundesligi. Bajern mu je takođe dao uslove za produžetak saradnje, ali on i dalje razmišlja koji sledeći korak da napravi.

Zenit iz Sankt Peterburga se oprostio od Kej Sija Riversa posle godinu dana uspešne saradnje. Klub se od iskusnog krila oprostio putem društvenih mreža i poželeo mu sreću u daljoj karijeri. On je u Evroligi bio na 6,1 poenu i 2,5 skoka za prosečno 22 minuita na parketu, a sa Zenitom je igrao četvrtfinale i umalo prošao na Fajnal for kraj Barselone posle drame u pet utakmica.

Asvel je objavio da je produžio ugovor sa veteranom Dejvidom Lajtijem do juna 2026. godine iliti do kraja karijere. Lajti (33) je bio na radaru Olimpijakosa i još dva kluba, ali nisu mogli da postignu dogovor s igračem oko uslova saradnje. On je prošle sezone u dresu Asvela imao 11,3 poena na 35 odsto za tri, uz 2,8 skoka i 1,9 asistencija. U Asvelu je već četiri godine, gde je osvojio dve duple krune.

Samo nekoliko dana posle rastanka sa Baskonijom, centar Ilimane Diop pronašao je uhlebljenje u Gran Kanariji sa kojom je potpisao ugovor na dve godine. Diop je prošao mlađe kategorije Baskonije u kojoj je od 2011. godine. Bio je na kratkim pozajmicama u malim španskim klubovima, a 2013. je ostvario profesionalni debi u Baskoniji sa kojom je postao prvak Španije prošle godine. U sezoni za nama imao je 4,3 poena i 1,7 skokova u Evroligi i ACB ligi.

Virtus se razišao sa bekom Džošom Adamsom, što je objavljeno na klupskom sajtu. Šampion Italije je iskoristio opciju izlaska iz ugovora godinu dana ranije. Adams je imao solidnu godinu u Virtusu gdeje bio na 8,2 poena, 1,5 asistencija 1,3 skoka u Evrokupu.



tagovi

Edgaras UlanovasKej Si RiversVejd BoldvinIlimane DiopGran KanarijaZenit Sankt PeterburgŽalgirisKK Bajern MinhenEvroligaEvrokup

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara