Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Fakundo Kampaco: Umirem od želje da igram, ali ljubav koju osećam me motiviše, u Zvezdi kao kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.01.23. | 19:48

"Nisam tip koji gleda statistiku, trudim se da donosim prave odluke na terenu, uključim sve, budem pravi plejmejker i uživam", rekao je Argentinac posle simultanke u Skoplju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Košarkaši Crvene zvezde su u 14. kolu ABA lige rutinski savladali MZT rezultatom 80:57, a meč u Skoplju obeležio je Fakundo Kampaco.

Izabrane vesti

Sve oči su bile uprte u Argentinca koji ne može da nosi crveno-beli dres na evro-sceni zbog zabrane koju je Evroliga izrekla Crvenoj zvezdi, ali zato u regionalnom prvenstvu dominira. Uhvatio je pravi ritam i protiv makedonskog šampiona bio vrlo blizu tripl-dabla sa 23 poena, devet asistencija i sedam skokova za indeks korisnosti 33. Osetio je MZT koliko je Fakundo željan igre.

"Umirem od želje da igram košarku, imam toliko energije, trudio sam, naporno radio kako bih bio u pravoj formi i takmičarskom ritmu. Ovo je timski sport, ekipa mi veruje, trudim se da uključim sve i na terenu odgovorim energijom", rekao je Kampaco.

Zvezda je posle tri vezane trojke argentinskog plejmejkera u trećoj deonici slomila otpor ekipe iz Skoplja i na kraju ubedljivo slavila pred punim tribinama dvorane Jane Sandanski.

"Utakmica je bila veoma teška. Atmosfera sjajna. Uživam da igram u ovakvim dvoranama. Počeli su veoma agresivno, trudili se, mi smo davali sve od sebe na početku, ali su počeli da pogađaju šuteve, nismo mogli da igramo dobru odranu. U drugom poluvremenu smo igrali drugačije, sa više energije, brzine, dodavanja i to je bio ključ".

Nije razmišljao o tripl-dablu.

"Nisam tip koji gleda statistiku. To je za vas, to mnogo bolje radite od mene. Ja se trudim da donosim prave odluke na terenu, uključim sve, budem pravi plejmejker i uživam".

Jasno, teško mu je što ne može da pomogne saigračima i u Evroligi.

"Ne želim da budem van terena, da ne budem u dresu... Ipak, vezane su mi ruke, ne mogu ništa da uradim po tom pitanju, pa mi preostaje podržim saigrače na svakoj utakmici i budem tu za njih. Tako mogu da iskoristim svoju energiju. Ne mogu da utičem na odluku da ne igram, ali nadam se da će se nešto promeniti i da će nakon podrške koju su mi pokazali igrači, saigrači i navijači sitaucija preokrenuti".

Dobija podršku sa svih strana. Saigrači su pred meč u Valensiji nosili majice sa natpisom "Free Facu" (oslobodite Fakua), a na društvenim mrežama se javljaju brojne ličnosti iz sveta košarke.

"To mi mnogo znači. Sva ta ljubav koju mi pokazuju, navijači, prijatelji, saigrači sa majicama koje su nosili, to me motiviše, zbog toga igram sa toliko energije, trudim se svakog dana da ostanem u ritmu i da jurim pobede".

Imala je Zvezda veliki broj navijača i na utakmici u Skoplju.

"Ludo je, to me mnogo motiviše. Navijači nas prate gde god da smo. Jedino što možemo je da damo sve od sebe na svakoj utakmici, uradimo sve da pobedimo i na taj način im vratimo za podršku".

Vijorile su se argentinske zastave i u dvorani Jane Sandanski.

"Argentinske zastave su već bile tu zbog Luke. O toj ljubavi vam pričam. Luda je. Argentinci su slični Srbima, osećam se kao kod kuće. Veoma sam srećan. Želim da igram, ali to nije u mojoj kontroli, ali davaću sve od sebe na svakoj utakmici."

Pred crveno-belima je duplo kolo Evrolige na domaćem terenu, a najpre utakmica sa bivšim Kampacovim timom, madridskim Realom (utorak, 19.00).

"Biće to sjajna utakmica, u fantastičnoj atmosferi. Biće ludo u dvorani, u to nema sumnje. Neću igrati, ali ću videti stare prijatelje, jedva čekam da se malo družimo. Potrebna nam je pobeda i nadam se da možemo da je ostvarimo", zaključio je Fakundo Kampaco.

Susret sa MZT-om je kratko prokomentarisao i trener Duško Ivanović na konferenciji za medije.

"Zadovoljan sam pobedom i drugim poluvremenom. U prvom nismo igrali kako treba Zvezda da igra, naročito nam je nedostajalo agresivnosti u odbrani i dopustili smo neke lake koševe. Sa drugim poluvremeno, gde smo igrali agresivno u odbrani i imali neke lake poene, sam zadovoljan," rekao je Ivanović.

Sličnog mišljenja je i kapiten Branko Lazić.

"Prvo poluvreme je bilo malo teško, taj period adaptacije, ali u drugom smo ušli sa većom željom i energijom i napravili tu razliku i završili utakmicu kako smo očekivali", istakao je Lazić.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Fakundo KampacoKK Crvena zvezdaDuško IvanovićBranko LazićKK Real MadridMZT Skoplje

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara