(@MN Press)
(@MN Press)

Fantastičnih dva i po minuta Edina Atića nedovoljni da Igokea izađe iz krize

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.24. | 19:18

Split u produžetku slavio kao gost 80:77

Asistencija, dve trojke i tri pogođena slobodna bacanja Edina Atića za dva i po minuta povukli su Igokeu od 59:66 do 70:70 i produžetka u duelu sa Splitom, ali se u dodatnih pet minuta ispostavilo da je fantastičan učinak krila Aleksandrovčana bio uzaludan. Gosti su slavili 80:77 i produžili negativan niz Igokee na četiri poraza zaredom.

Tim Vladimira Jovanovića pretrpeo je velike promene u finišu 2023. godine. Otišli su Stefan Mudi, Zoran Nikolić, Nikola Tanasković i Nemanja Gordić, što se i te kako odrazilo na rezultate. Do pomenutog crnog niza Aleksandrovčani su imali samo jedan poraz, a sada su na 9-5, što ih svrstava na peto mesto ABA lige, ali bi koliko sutra mogli da padnu sa te pozicije jer je ovo bila tek prva utakmica 15. kola regionalnog takmičenja.

Izabrane vesti

Imali su domaćini sreću da Luis Saliven na 8,3 sekunde pre kraja četvrte četvrtine naivno faulira Atića, a arbitri procene da je to bilo pri šutu za tri poena. Pogodio je 26-godišnji košarkaš sva tri slobodna bacanja i doneo izjednačenje svom timu, da bi potom Šenon Šorter na drugoj strani bio neprecizan pri šutu za tri. U dodatnih pet minuta gosti su, ipak, dovršili posao i stigli do šeste pobede u sezoni.

Sa 25 poena Atić je bio najefikasniji igrač meča, a imao je i po šest skokova i asistencija. Splićane je predvodio Šorter sa 21 poenom, 11 skokova i dve asistencije. U domaćem timu istakao se i Jeremić sa 18 poena, dok je Karamajkl uz 13 poena imao i 10 skokova. Kod gostiju je dabl-dabl učinak ostvario i Saliven sa 17 poena i 13 skokova. Funderburk je ubacio 14 poena, Perković 13...

Naredni pokušaj za izlazak iz krize Igokea će imati 14. januara u Podgorici protiv Studentskog Centra, dok će Split u narednom kolu ugostiti Cedevita Olimpiju dva dana ranije.



tagovi

IgokeaKK Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara