""
""

Felipe Rejes - 236 utakmica i 10 medalja kasnije... Zbogom!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.17. | 14:14

Kapiten madridskog Reala oprostio se od nacionalnog tima

Priča se da je prgav, da ima tipičan španski mentalitet, da je poput lisice i da protivnike često ume zbog toga da izbaci iz takta. Možda Felipe Rejes jeste sve to, ali ne može ni da se ospori da je legenda španske košarke i neko ko je na Pirinejima i u Evropi obeležio košarku u prethodnoj deceniji i više. Kako u dresu Reala, tako i opremi Crvene furije. 

Izabrane vesti

A danas, posle gotovo 20 godina boravka u svim selekcijama Španije, odlučio je da i javno objavi svoje povlačenje iz nacionalnog tima. 
"Već sam se povukao iz reprezentacije, ali nisam hteo o tome da pričam. Sada, kada dolaze reprezentativni prozori, želim da svima bude jasno - stavljam tačku na reprezenativnu karijeru. Obavestio sam Horhea Garbahosu (predsednika španskog saveza) i sada obaveštavam javnost", izjavio je kapiten Reala. 

I to je učinio samo nekoliko dana pošto je svoj oproštaj imao Huan Karlos Navaro, uz bronzanu medalju na Evrobasketu, a nešto ranije i Hoze Kalderon. Centar iz Kordobe je reprezentativnu karijeru završio uz saldo od 236 utakmica (treći u istoriji španske reprezentacije) i čak 10 osvojenih medalja - svetsko zlato, dva olimpijska srebra, olimpijsku bronzu, tri evropska zlata, dva srebra i jednu bronzu. A tome vredi dodati i zlato sa juniorskog Evropskog prvenstva u Bugarskoj 1998, svetsko zlato za mladu reprezentaciju u Lisabonu godinu dana kasnije i kontinentalnu bronzu 2000, što mu je bila ulaznica u prvi tim!

Sada je ostao samo još Pau Gasol...

(FOTO: MN Press)


tagovi

Felipe Rejeskošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara