Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Fener ušao u seriju, Gudurić izbušio Olimpiju; Volden i Lučić udruženim snagama srušili Makabi

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 22:26

Ubedljiv trijumf Bavaraca

Pomalo i nesrećno Bajern je pao u Palau Blaugrani. Rušenje Barselone ove godine ostalo je nedosanjani san, ali neko je za bolan poraz morao da plati. Slomila su se kola na Makabi Tel Avivu – 70:52.

Ne može bavarski klub da bude nezadovoljan posle duplog kola Evrolige, jer u toku sezone na prste jedne ruke mogu da se pobroje ekipe koje trijumfuju kada u elitnom takmičenju Starog kontinenta igraju dva puta u dva ili tri dana. I sa polovičnim učinkom je četa Andree Trinkijerija zadržala dobre šanse za plasman u Top 8.

Izabrane vesti

Blistali su Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz protiv Barselone, bili su motor minhenskog Bajerna, ali im je slavu ukrao Kajl Kjurik kišom trojki. “Ponos Izraela” držao se tri četvrtine, ali je tvrd orah definitivno skrcan kada se Lučić u napadu priključio Koriju Voldenu. Nekadašnji košarkaš večitih rivala je trećom trojkom odveo Bajern na dvocifeni plus, a zatim je srpsko krilo realizovalo sva tri bacanja.

Ubio je Bajern rivala u Audi domu tom serijom, Makabi iz ponora nije mogao da izvadi ni Skoti Vilbekin, koji je sasuo 20 poena. Vilbekin je bio jedini raspoložen u taboru Makabija, ali ni njega nije služilo najjače oružje – pucao je trojek 2/8. Dalekometna paljba nije radila.

Bajern je timskom igrom stigao do 12. trijumfa u Evroligi, a tom pobedom izjednačio se sa Monakom, Uniksom i Olimpijakosom po broju slavlja. Do ubedljive pobede Bavarce je vodio Kori Volden, koji je meč završio sa 13 poena i tri pogođenje trojke. Timskom igrom je Trinkijerijev sastav slomio Makabi, niko osim Voldena nije bio dvocifren. Vladimir Lučić bio je najbliži – upisao je devet poena, a imao je i pet skokova. Dok je Ognjen Jaramaz pobedi doprineo sa pet poena.

Pre dva dana Olimpija Milano je protutnjala Beogradom, lako je izašla na kraj sa Crvenom zvezdom, ali je Fenerbahče bio prevelik zalogaj – 71:60.

Krenulo je Fenerbahčeu posle poraza od rvopskog prvaka – Efesa. Ušao je tim Saše Đorđevića u seriju, stvari su legle na svoje mesto. Na poslednjih devet utakmica u Evroligi upisao je Fenerbahče osam pobeda i jedini tim koji može da se pohvali da mu je uzeo meru je Asvel.

U Mediolanum forumu je Fenerbahče večeras plesao po taktovima Marka Gudurića. Na petoj uzastopnoj utakmici je srpski bek šuter zabeležio dvocifren učinak, pružio je jednu od najboljih partija u tekućoj sezoni Evrolige i bio je najefikasniji akter susreta. Postigao je Marko Gudurić 17 poena i poveo je Fenerbahče do 10. pozicije sa isto toliko pobeda i 50 odsto učinka.

Gudurić je sakupio i četiri skoka, šest asistencija i tri ukradene lopte, a uz njega je u Đorđevićevom timu najefikasniji bio Devin Buker sa 14 poena i osam skokova. Kod Olimpije je prednjačio Ben Bentil sa 12 poena, dok je dvocifren bio još samo Malkolm Dilejni sa 11 poena.

EVROLIGA – 24. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Monako 80:91

/Holins 19 - Motijejunas 20/

Bajern - Makabi Tel Aviv 70:52

/Volden 13 - Vilbekin 20/

Olimpija Milano - Fenerbahče 60:71

/Gudurić 17 - Bentil 12/

Barselona - Panatinaikos (u toku)




tagovi

KK Bajern MinhenKK Makabi Tel AvivKK FenerbahčeKK OlimpijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara