Fenerbahče ne računa na Nemanju Bjelicu i Nika Kalatesa

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.08.23. | 19:09

Klub obavestio igrače o svojoj odluci

Čini se da je vreme u dresu Fenerbahčea za Nemanju Bjelicu i Nika Kalatesa isteklo. Generalni direktor istanbulske eleke Derija Janijer rekao je da su oni obavestili igrače o svojoj odluci da ne računaju na njih naredne sezone.

Izabrane vesti

„Preneli smo i Nemanji Bjelici i Niku Kalatesu i njihovim menadžerima da ne mislimo na njih u našem planiranju ove godine“, rekao je Derija Janijer, a prenosi EuroHoops.

Ipak, nije sve tako jednostavno. I Nemanja Bjelica i Nik Kalates imaju važeće ugovore za narednu sezonu. Sasvim je jasno da će pokušati da naplate kompletan ugovor.

Pošto su u pitanju igrači sa važećim ugovorom, obojica su počeli da treniraju sa nama. Pogledaćemo situaciju u narednom periodu", dodao je čelnik Fenera.

E sada, postavlja se logično pitanje da li bi ovo moglo da bude značajno za beogrdske večite rivale. Pomenuti EuroHoops je već nekoliko puta pisao da je Partizan Mozzart Bet zainteresovan za Nika Kalatesa, čak su u jednom momentu plasirali informaciju da je dogovor praktično postignut, ali od toga očigledno nije bilo ništa. Iz Humske su ostali nemi na ove natpise, a u međuvremenu je potpisan ugovor sa Pi Džej Doužerom.

Što se Nemanje Bjelice tiče, već neko vreme se pokreće priča o eventualnom povratku u Crvenu zvezdu, ali i tu za sada nema nikakvih naznaka da je ovakav scenario realan, ali treba videti šta će doneti naredni dani. Bjelica je u crveno-belom dresu zaigrao pod dirigentskm palicom Svetislava Pešića. Potom je igrao u Baskoniji, a u Fenerbahčeu kod Željka Obradovića je postao i MVP Evrolige posle čega se preselio u NBA.

Prošle sezone, Nemanja Bjelica se na velika vrata vratio u Fenerbahče posle šampionske sezone u Golden Stejt Voriorsima. Međutim, povreda noge ga je odvojila od parketa. Odigrao je samo sedam mečeva sa prosekom od svega 2,7 poena u Evroligi.

Kalates je sa druge strane odigrao svih 39 utakmica u Evroligi i imao prosek od 8,2 poena i 5,1 asistenciju.


tagovi

Nemanja BjelicaNik KalatesKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara