Skoti Vilbekin i Dimitris Itudis (©Starsport)
Skoti Vilbekin i Dimitris Itudis (©Starsport)

Fenerbahče sa devetoricom oduvao Merkezefendi pred povratak u Beograd

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 21:35

Ekipa Dimitrisa Itudisa zalečila rane posle poraza od Partizana ubedljivom pobedom

Vodio je Fenerbahče većim delom utakmice u Štark Areni protiv Partizan Mozzart Beta, ali sve prosuo u finišu. Poklekao pod pritiskom sa tribina, dozvolio ekipi Željka Obradovića da mu se uvuče pod kožu i pretrpeo drugi poraz u Evroligi. Vratio se kući i u okviru 7. kola turske Superlige dočekao Merkezefendi, da bi ga posle mlakih 30 minuta oduvao u poslednjem periodu - 90:64.

Petorica košarkaša koja nisu nastupila u Beogradu zbog povreda, ostala su van stroja. Koristio je Dimitris Itudis devetoricu košarkaša, praktično osmoricu, pošto je Mert Ekišoglu proveo svega četiri minuta u igri, bez učinka. Bilo je to dovoljno za šestu recku u domaćem prvenstvu (6-1), dok je Merkezefendi pretrpeo šesti poraz (1-6).

Izabrane vesti

Iako su domaći igrači otvorili meč sa 5:0, pa potom napravili seriju 11:2, dozvolili su gostima da se prelako vrate u meč i serijom 9:2 u finišu kvartala spuste zaostatak na samo poen. Vodila se borba i u nastavku, Merkezefendi je pružao dobar otpor i ponovo imao snažan nalet u finišu četvrtine, kojim je uspeo da se izbori za nerešen rezultat posle prvog poluvremena (33:33).

Nije sve išlo po loju Itudisovim pulenima ni po povratku sa pauze Držao se Merkezefendi. Tek u finišu Fener uspevao da dođe do dvocifrenog viška, da bi poslednjih 10 minuta dočekao sa 57:49 na semaforu. Gosti su ubrzo ostali bez goriva, domaćin je to osetio i već sredinom odlučujuće deonice rešio pitanje pobednika u Ulker Sports Areni.

Pred novo putovanje za Beograd, gde će u 8. kolu Evrolige gostovati Crvenoj zvezdi (Štark Arena, 14. novembar, 20.45), Fener su do pobede vodili Džonatan Motli sa 16, Skoti Vilbekin sa 15, Šehmus Hazer i Jam Madar sa po 14 postignutih poena. Bivši plejmejker Partizana je ubeležio i osam skokova, kao i pet asistnecija, te je bio najzaslužniji za trijumf. Tarik Biberović je takođe bio dvocifren sa 11 poena, dok je Nejt Sestina bio nadomak dabl-dabla sa po devet poena i uhvaćenih lopti.

Itudis je pritom uspeo da odmori Najdžela Hejsa Dejvisa i Tajlera Dorsija pred duel sa crveno-belima, a ostaje da se vidi da li će se neko od povređenih igrača na vreme oporaviti. Podsetimo, van stroja su Metedžan Birsen, Sertač Šanli, Nik Kalates, Marko Gudurić i Dajšon Pjer. U timu takođe nema ni Raula Neta, ali Brazilac se teško povredio još na Mundobasketu i nije proveo ni dan u radu sa istanbulskim klubom, koji ga je letos angažovao kao veliko pojačanje.

U poraženom sastavu 19 poena postigao je Nejt Mejson, dok je do 15 brojao letonski reprezentativac Rihards Lomaš. Marko Pecarski je proveo 16 minuta u igri i za to vreme ubeležio dva poena (1/5 iz igre), uz sedam skokova.



tagovi

KK FenerbahčeJam MadarDimitris ItudisSkoti VilbekinDžonatan Motli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara