Nemanja Bjelica (© Star Sport)
Nemanja Bjelica (© Star Sport)

Fenerbahče se oprostio od Bjelice: Želimo mu uspeh u novoj fazi karijere

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.09.23. | 12:34

Klub iz Istanbula se zvanično oglasio

Sada je i zvanično. Nemanja Bjelica više nije košarkaš Fenerbahčea. Klub iz Istanbula se oglasio na društvenim mrežama gde je istaknuto da srpski internacionalac više neće nositi dres kluba.

Izabrane vesti

"Rastali smo se sa našim igračem Nemanjom Bjelicom, koji je bio u timu Fenerbahčea za sezonu 2022-23 i nosio naš dres prethodnih godina između sezona 2013-2015. Zahvaljujemo se Nemanji Bjelici na doprinosu porodici Fenerbahčea i želimo mu uspeh u novoj fazi karijere", stoji u objavi kluba.

Sada se očekuje ono što se još juče najavljivalo, da Nemanja Bjelica pređe u redove Crvene zvezde gde je stekao punu košarkašku afirmaciju kada je nosio crveno-beli dres još 2008. godine kada je trener Zvezde bio Svetislav Pešić.

Tada kao plejmejker je oduševio mnoge. Partije u dresu Crvene zvezde otvorile su mu put ka Španiji, tačnije Baskoniji, ali najbolje partije u karijeri pružao je u Fenerbahčeu kod Željka Obradovića kada je postao MVP Evrolige.

Posle toga je usledila selidba u NBA ligu gde je igrao za Minesotu, Sakramento, Majami i na kraju Golden Stejt sa kojim je bio i šampion posle čega se vratio u Evropu. Na velika vrata je ponovo kročio u tabor Fenerbahčea, ali su ga povrede u potpunosti omele. Bjelica skoro pa da nije ni igrao prošle sezone, a ostaje da se vidi kakva će biti njegova uloga kod Duška Ivanovića u Zvezdi.

Sada čekamo objavu sa Malog Kalemegdana.



tagovi

Nemanja BjelicaKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara