Dimitris Itudis (©Star Sport)
Dimitris Itudis (©Star Sport)

Fenerbahče se zvanično rastao sa Itudisom, čeka se promocija Trinkijerija

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 16:43

Šampion Evrope iz 2017. menja stručni štab

Najavljeno je pre nekoliko sati, realizovano je brzo - Dimitris Itudis više nije trener Fenerbahčea.

Sada se samo čeka promocija novog trenera, a to će po svemu sudeći biti Andrea Trinkijeri. Istanbulski sastav se zahvalio treneru koji je u klub stigao kao zamena za Sašu Đorđevića leta 2022. godine i poželeo mu sreću u daljem radu.

Izabrane vesti

Sa Itudisom Fenerbahče nije osvojio nijedan trofej za godinu i kusur dana zajedničkog rada, a posle 13 utakmica u ovogodišnjem izdanju Evrolige skor je 6-7. Fener je u seriji od četiri poraza u svim takmičenjima, u ponedeljak je poražen od gradskog rivala Efesa u prvenstvu i sada zaostaje dve pobede na vrhu tabele.

Šampion Evrope iz 2017. godine se od letos muči sa brojnim povredama koje su uticale da igre tima ne budu na željenom nivou. Posle svega je ipak odlučeno da se sporazumno raziđu, godinu dana pre isteka ugovora. Sa Fenerom je u Evroligi zabeležio skor 27-25 u ovih godinu i po dana rada. Prošle sezone se u poslednjem trenutku provukao među osam najboljih, igrao petu utakmicu četvrtfinala sa Olimpijakosom, ali više od toga nije bilo realno.

Njegov naslednik će izvesno biti Andrea Trinkijeri koji je bez posla od letos, kada mu se završila saradnja sa minhenskim Bajernom. Kako se pominje u košarkaškom svetu, u igri je bio i Šarunas Jasikevičijus ali se od te ideje ubrzo odustalo. Italijan je i ranijih godina bio na radaru Fenerbahčea, još iz vremena kada je bio u Partizanu, ali se tada kockice nisu poklopile.

Trinkijerija u Istanbulu čeka iskusan, ali opet sastav kojem očigledno treba čvršća ruka.

Prvi sledeći meč Fenerbahče igra u Istanbulu u petak od 18.45, protiv Monaka.



tagovi

Dimitris ItudisKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara