Vladimir Lučić (Star sport)
Vladimir Lučić (Star sport)

Fenomanalan povratak Vladimira Lučića na parket: Rafal trojki za trofej Bajerna!

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 17:54

Srpski reprezentativac zablistao u finalu

Skoro tri meseca je sa terena odsustvovao Valdimir Lučić zbog povrede i mnogo nedostajao Bajernu. Koliko tačno, videlo se danas u finalu Kupa Nemačke.

Na krilima kapitena i srpskog reprezentativca, Bavarci su po četvrti put u klupskoj istoriji osvojili nacionalni kup. Lako su u finalu izašli na kraj sa Oldenburgom, pružili dominantnu partiju i na kraju slavili 90:78.

Izabrane vesti

Lučić je juče u polufinalu protiv Albe upisao prve minute posle oporavka od povrede i imao diskretan učinak od sedam poena za 18 minuta na parketu. Bajern je pobedio u „finalu pre finala“, a Lučić je danas u meču za trofej podestio kakav je igrač kada je zdrav.

Upisao je 18 poena i uz Korija Voldena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Za 21 minut na parketu je trojke šutirao gotovo perfektnih 5/6, slobodna bacanja bez promašaja (3/3), dok je jedini pokušaj za dva poena promašio. Volden nije blistao u šutu za tri poena (1/4) ali jeste za dva (6/7) i zabeležio je isti broj poena kao Srbin.

Oldenburg nijednom na meču nije poveo, Bajernova prednost je rasla i Trinkijerijev tim je imao aposlutnu kontrolu utakmice i rezultata. Već u finišu prve četvrtine vođstvo Bajerna bilo dvocifreno i Oldenburg je tek na mahove uspevao da ga smanji. Bajern je u poslednjem kvartralu imao i 19 poena prednosti tako da u finipu nije bilo nikakve rezultatske drame. Oldenburgu nije pomoglo ni 28 poena Divejna Rasela.


tagovi

Vladimir LučićKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara