Fenomenalni Luka Božić tripl-dablom doveo Zadar do pehara

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.02.24. | 01:32

Cibona nemoćna u finalu (68:80)

Na krilima fenomenalnog Luke Božića Zadar je stigao do trofeja u Kupu Krešimira Ćosića savladavši Cibonu. Sjajni košarkaš je večeras u Slitu predvodio svoj tim do pobede uz tripl-dabl učinak sa 27 poena uz po 10 skokova i asistencija.

Posle nervoznog starta oba tima što se odrazilo na efikasnost u prvoj četvrtini Zadar je sredinom druge deonice uspeo da se odvoji. Šut sa distance rivala koštao je Cibonu koja nije imala rešenja za inspirisanog protivnika, pa se Zadar uz seriju 15:1 odvojio na dvocifrenu prednost.

Izabrane vesti

Ipak, Cibona se po taktovima Aranitovića vratila u susret tokom treće četvrtine, prišla na minus četiri i probudila neizvesnost. Priliku da se potpuno vrate u susret Zagrepčani su propustili u poslednjem kvartalu promašajima Vukovića koje je Zadar umeo da kazni i ponovo se odvoji na osetniju razliku koju je potom uspeo da održi.

Tim Danijela Jusupa je večerašnjim trujumfom stigao do devetog trofeja u kupu i tako se izjednačio upravo sa Cibonom koju je pobedio u petom od sedam međusobnih finala.


tagovi

CibonaKK ZadarLuka Božić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara