Vladimir Lučić (Star sport)
Vladimir Lučić (Star sport)

Fenomenalni Vladimir Lučić! Bajern napravio brejk u finalu

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 22:37

Srpski reprezentativac spasao ekipu Andree Trinikijerija

U danima kada srpske košarkaše zasipaju priznanja sa svih strana i kada je “zemlja košarke” opet u modi, još jedan naš igrač je zablistao kad je bitno.

Sjajnom partijom Vladimira Lučića, košarkaši Bajerna su napravili brejk u drugom meču finalne serije plej-ofa nemačkog prvenstva. Bavarci su savladali Albu u Berlinu 76:66 i izjednačili na 1:1 u partijama pred selidbu serije u Minhen gde će imati priliku da se u dva meča na svom parketu vrate na tron sa kojeg ih je Alba skinula prošle godine.

Izabrane vesti

Lučić je bio apsolutno prvo ime susreta i najveći razlog zbog kojeg Bajern nije napustio Berlin sa dva poraza. Srpski as je ubacio 26 poena i pride dodao četiri skoka. Većinu koševa je dao u bitnim momentima kada se meč lomio.

Sjajno je Bajern otvorio meč i već na kraju prve četvrtine imao velikih 13 poena prednosti. Blistali su Bavarci u odbrani i dopustili prvaku samo sedam poena za kvartal. Sredinom druge četvrtine je Bajern imao i plus 19, a onda je situacija na terenu počela da se menja. Alba je podesila nišanske sprave i do poluvremena se spustila na jednocifreni zaostatak, da bi sredinom trećeg kvartala potpuno preokrenula rezultat.

Bajern je tada bio u problemima i u poslednjih 10 minuta se ušlo sa nerešenim rezultatom (52:52). A onda je stvari u svoje ruke preuzeo maestralni Lučić. Blistao je u odbrani, bio nezadrživ u napadu i odveo Bajern u mirnu luku. Od 26 poena je većinu postigao iz igre. Za dva poena je šutirao 5/7, a za tri 3/5. Penale je gađao skoro besprekorno - 7/8. Posle njega je najefikasniji u Bajernu bio Sili sa 16 poena, dok je u Albi odskočio Lamers sa 15.

Naredna dva meča u seriji se igraju u Minhenu u subotu i nedelju, a eventualna majstorica bi se igrala u Berlinu.


tagovi

Vladimir LučićKK Bajern MinhenKK Alba

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara