Filip Čović (ABA liga / KK Crvena zvezda)
Filip Čović (ABA liga / KK Crvena zvezda)

Filip Čović na kraju sezone završava karijeru

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.05.21. | 12:52

Iskusni plejmejker je rešio da u 32. godini stavi tačku na igrački deo

"Vreme je za kraj karijere", rekao je za Mozzart Sport Filip Čović dodajući da će po završteku plej-ofa Prvenstva Srbije i zvanično staviti tačku na košarkašku karijeru koju je započeo još kao osmogodišnji dečak.

Filip, koji će 5. juna napuniti 32 godine, do 2011. je prošao sve selekcije FMP. Ujedno je bio član i svih reprezentativnih kategorija Srbije, a sa juniorskim timom Orlova je 2007. postao šampion Evrope.

Izabrane vesti

Zatim je jednu sezonu igrao u Crvenoj zvezdi (2011-2012).

U jesen 2012. trebalo je da se preseli u Panionios. Međutim, zbog zabrane registrovanja igrača koju je FIBA uvela grčkom klubu, nije došlo do transfera u Atinu pa je Čović pola sezone igrao za novosadsku Vojvodinu.

Nepunu godinu kasnije zaigrao je za grčku Dramu, da bi se posle nekoliko meseci vratio u FMP za koji je igrao do 2018.

U leto te godine potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom. Navijači crveno-belih još pamte polufinalne i finalne mečeve plej-ofa ABA lige protiv Partizana i Budućnosti u kojima je imao značajan doprinos u osvajanju jadranske titule i povratku Zvezde u Evroligu.

U februaru prošle godine kao pozajmljen igrač je treći put obukao seniorski dres FMP kome je ove sezone pomogao sa sačuva prvoligaškli status u regionalnom takmičenju i u kome bi od predstojećeg leta trebalo da se prihvati jedne od čelnih funkcija kluba iz Železnika.

Sad je vreme za kraj.


tagovi

Filip ČovićKK FMP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara