(ABA liga / KK Mega basket)
(ABA liga / KK Mega basket)

Filip Petrušev osvojio triplu krunu u ABA ligi

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.04.21. | 15:07

Centar Mege ubedljivo MVP, najbolji mladi igrač i strelac regionalnog takmičenja

Filip Petrušev najkorisniji je igrač, najbolji strelac i najboljeg mladi igrač ABA lige, saopštilo je regionalno takmičenje.

Osvajanjem "triple krune, amladei centar Mege kome se predviđa NBA budućnost, tako je na najbolji način krunisao prvi deo profesipnalne sezone, jer ga krajem maja sa saigračima očekuje plej-of Superlige KLS.

Izabrane vesti

U trci za MVP nagradu centar Mege je sakupio čak 58 odsto glasova trenera svih ekipa, novinara i navijača. Momak koji je ligaški deo regionalnog takmičenja završio sa prosečim indeksom korisnosti 27,95 bio je po ukusu sve tri grupe "glasača", pošto je pojedinačno i među trenerima, novinarima i navijačimima imao najviše glasova.

Na drugom mestu je Jaka Blažič iz Cedevite Olimpije, a trećem bek Crvene zvezde Džordan Lojd.

Petrušev je, sa prosekom od 23,7 poena, čak 6,5 više od prvog pratioca Blažiča, vlasnik i premijerne nagrade za najboljeg strelca koja se od ove sezone dodeljuje u ABA ligi.

S obzirom na to da je MVP, bilo je očekivano da će Filip prigrli nagradu namenjenju najboljem mladom igraču, osvojivši čak 66,5 odsto glasova pomenute "trojne komisije", trenera, novinara i navijača. Drugoplasirani je bio hrvatski košarkaški biser Roko Prkačin iz Cibone, a trećeplasirani Dalibor Ilić, član Igokee i Filipov saigrač iz reprezentaciuje Srbije.


tagovi

Filip PetruševRoko PrkačinJaka BlažičDalibor Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara