""
""

Finale nije tako daleko: Zvezda sa plus 11 kreće put Rusije!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.04.14. | 21:11

Pobedi, posebno solidnoj razlici doprinela je igra u poslednjem kvartalu, kada su gosti čak punih osam minuta bili bez koša

Košarkaši Crvene zvezde i te kako mogu biti zadovoljni rezultatom prvog meča polufinala Evrokupa! Jer su, pred oko 22.736 raspevanih Delija zabeležili vrlo važan trijumf i sa 11 poena razlike odlaze u Kazanj na revanš susret, koji će sigurno biti pun uzbuđenja - 63:52.

Za razliku od susreta sa Budiveljnikom, kada je Dženkins svojom izvrsnom partijom doneo pobedu i prolaz dalje, ovog puta istakli su se Jaka Blažič sa 15 poena, Raško Katić sa 14, dok su Čarls Dženkins i Tadija Dragićević dodali po deset, s tim što je bivši kapiten imao i 11 skokova, odnosno dabl-dabl.

Izabrane vesti

Pobedi, posebno solidnoj razlici doprinela je igra u poslednjem kvartalu, kada su gosti čak punih osam minuta bili bez koša! Ali, post je prekinuo Endrju Gaudlok, koji je zadavao najveće probleme odbrani domaćina - 18 poena.

Izuzetno tesnih i neizvesnih 20 minuta u dupke punoj Areni odigrali su košarkaši Crvene zvezde i Uniksa. Baš kao što se i očekivalo, oba tima igrala su u talasima, imala najveću prednost od po šest poena i dokazala da će utakmica biti neizvesna do samog kraja. 

Najveće muke domaćinu zadavao je Gaudlok, koji nikako nije dozvoljavao crveno-belima da se odlepe. Njegova dobra igra, kao i sjajnog Vujukasa Uniksu je donela i najveću prednost u finišu prvog kvartala (12:18). Ali, crveno-beli su imali spreman odgovor. Dok su Marjanović i Blažič nosili napadačku igru u dobrom delu, kasnije su gorostasnog centra odmenili Dženkins i Nelson.

Serijom 9:0 igrači Zvezde su konačno preokrenuli rezultat i stigli do prednosti od plus tri (21:18), najviše zahvaljujući razigranom Dženkinsu, dok su ga Nelson Dragićević pratili u stopu. Vrlo brzo rezultat je otišao na 25:19, ali, posle nove simultanke Gaudloka i energične igre Blažiča, rezultat na poluvremenu glasio je 35:33.

Dok su se košarkaši dva tima odmarali, na parketu je upriličena velika i lepa svečanost, pošto su na teren izašli igrači legendarne generacije koja je osvojila prvu evropsku titulu u Zvezdi davne 1974. godine, što su navijači pozdravili ogromnim aplauzom. 

Prvu eksploziju na tribinama u drugom delu igre doneo je Dragićević svojom prvom trojkom, za rezultat 44:39, a igrači Zvezde su u tim momentima imali momentum. Četiri vezana poena Raška Katića donela su Zvezdi najveću prednost u datom momentu (48:39), ali... Kako su došli koševi, tako su i otišli. Meki je vezao pet poena, Eidson je dodao četiri za seriju 9:2 i rezultat 50:48 pred početak poslednje četvrtine.

Svojom drugom trojkom na meču Dragićević je otvorio poslednju četvrtinu. Katić je horogom povećao razliku na sedam razlike (55:48), a verovali, gosti nisu ubacili koš gotovo celu četvrtinu. To su domaći igrači pametno koristili, a Dženkinsova trojka donela je i prvu dvocifrenu razliku na utakmici (58:48), pet minuta pre kraja. 

Do kraja crveno-beli su uspeli da zadrže rastojanje i tako put Rusije krenu sa 11 poena prednosti.

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

UniksSrbijaEvrokupFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara