Obradović, ©Reuters
Obradović, ©Reuters

Fener smanjuje budžet za 45%, Obradović bi 35% i više od 12.000.000 evra za plate igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 15:19

Grčki sajt SDNA prenosi celu poziciju dve strane pred veoma bitan sastanak čiji ishod očekuje cela košarkaška Evropa

U utorak se očekuje sastanak između Željka Obradovića i Fenerbahčea na kom će se pričati o budućnosti srpskog stratega na klupi turskog velikana. Grčki mediji, tačnije SDNA, javljaju detalje koji se znaju pre sastanka, odnosno pišu o tome šta je Željkova želja, a šta nudi Fenerbahče.

Cela Evropa čeka da vidi kakav će biti ishod sastanka, a vesti čekaju igrači kao što su Kostas Slukas i Điđi Datome koji su svoj eventualni ostanak u Feneru vezali za ostanak Obradovića na klupi.

Izabrane vesti

Momenat istine za Fenerbahče je stigao, vreme krize za Fener je stiglo, a vidimo da se sve više priča i piše o smanjenju budžeta, kraćenju ugovora i ostalim stvarima.

SDNA donosi detaljne informacije.

Ali Kodž je već ranije isticao da je imao sastanak sa Obradovićem, ali to se zapravo nije dogodilo. Znaće se najviše u narednih nekoliko sati.

Pre sastanka, igrači su dobili dve plate, a dugovalo im se četiri. Postoji plan za otplatu duga.

Žoc je proveo ceo karantin u Beogradu sa porodicom i imao je više razgovora o budućnosti i scenarijima. Imao je vremena da sve pažljivo proanalizira. Posetio je menadžera i sa njim razgovarao o budućnosti.

Sada je došao momenat velike odluke, a arhitekta velikih uspeha turskog tima će odlučiti da li da ostane. Predsednik Ali Kodž i Maurisio Gerardini će takođe prisustvovati sastanku koji cela košarkaška Evropa nestrpljivo čeka. Biće prisutan i Obradovićev menadžer Aleksandar Rašković.

Novac je naravno glavna tačka o kojoj će se razgovarati. Zato, SDNA donosi detalje. Fenerbahčeov budžet za ovu sezonu je bio 40.000.000 evra, a od toga je 22.000.000 išlo na plate igrača. Kodž i Fenerov menadžment žele da spuste budžet za 45% i da daju Obradoviću na raspolaganje 12.000.000 evra za plate igrača.

Obradović navodno traži više novca i traži se neko srednje rešenje. On želi da smanjenje ne bude 45% nego 35%, jer želi da zadrži određenje igrače kojima ostaje posvećen posle godina saradnje.

U isto vreme, srpski trener navodno nema opcija na tržištu, jer su sve klupe velikih timova (Barselona, Real Madrid, CSKA, Makabi, Armani) zauzete. To, naravno, ne mora da igra ulogu. Obradović bez problema može da sačeka razvoj situacije u Atini ili na nekom drugom mestu.

U Feneru imaju samopouzdanje da će se razlika u mišljenju oko budžeta prevazići. Veliko pitanje je: Da li Žoc želi da ostane ili želi da napravi pauzu? A to, kako piše SDNA, niko ne može da zna.

Očigledno je da će posle sastanka uslediti domino-efekat, a među onima koji čekaju razvoj situacije su i Kostas Slukas, Điđi Datome i drugi. Ukoliko Obradović ne bude ostao u Feneru, možemo očekivati brojne velike promene na košarkaškoj mapi Evrope.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Željko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara