Čarli Mur protiv Zlatibora (©MN Press)
Čarli Mur protiv Zlatibora (©MN Press)

FMP i Mega ubedljivi u Superligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 23:31

Panteri bolji od Zlatibora, dok je sastav Marka Baraća slavio u Novom Sadu

Košarkaši FMP-a upisali su i drugu pobedu u Superligi Srbije, pošto su nakon subotičkog Spartaka, kod kuće bili bolji i od Zlatibora - 112:81.

Tako predvode Grupu A sa maksimalnim učinkom posle dve runde, OKK Beograd ima 1-0, dok su Zlatibor (0-2) i Spartak (0-1) bez trijumfa.

Izabrane vesti

Pantere je do ubedljvog trijumfa predvodio Bo Bič sa 22 poena, a ispratili su ga Čarls Mening i Ranko Simović sa po 16, dok su Marko Pavićević i Aleksa Stepanović brojali do 15 u ekipi Nenada Stefanovića.

Kod Zlatibora, koji je do Superlige stigao kao lider KLS, 23 poena Džordana Votsona, 16 je dodao Sandi Grubelić, dok je do 15 brojao Aleksa Čabrilo.

Nešto ranije i Mega je došla do trijumfa, ali na premijeri u Superligi, pošto je prvo kolo preskočila zbog obaveza Borac Mozzarta u baražu za opstanak u ABA ligi. Izabranici Marka Baraća bili su bolji od Vojvodine u Novom sadu 83:74.

Kontrolisali su dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, iako nisu izašli u najjačem sastavu, sa juniorima Filipom Jovićem i Andrejem Mušickim u protokolu.

Na kraju je dominirao Danko Branković sa 27 poena i 12 skokova, dok je Malkolm Kazalon brojao do 25. U poraženoj ekipi 22 poena Dušana Beslaća, po 11 su ubacili Nikola Manojlović i Marko Ljubičić, dok je do 10 brojao Nikola Gaćeša.

Mega tako ima učinak 1-0 u Grupi B, Vojvodina je na 1-1, Metalac ima samo jedan poraz (0-1), dok Borac još nije nastupio.



tagovi

KK FMPFMPFMP ŽeleznikKK MegaKK Zlatibor ČajetinaKK VojvodinaSuperliga SrbijeKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara