Stevan Mijović (©MN Press)
Stevan Mijović (©MN Press)

FMP po drugi put smenio trenera

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 00:42

Najbliži klupi Pantera je Saša Nikitović

Posle Nenada Stefanovića, FMP iz Železnika smenio je i njegovog naslednika Stevana Mijovića, potvrđeno je na zvaničnom klupskom sajtu.

Mladi strateg, koji je pre samo mesec i po dana preuzeo tim u teškom momentu nije uspeo da promeni tok sezone zbog čega su Panteri trenutno 12. na tabeli ABA lige, sa skorom 5-13.

Izabrane vesti

Mijović je ubrzo po dolasku u Železnik uspeo da veže pobede na gostovanjima Krki i Mornaru, ali su zatim usledili vezani porazi od Cibone, Mege, Crvene zvezde i Splita, što je bio i poslednji meč talentovanog stručnjaka na klupi FMP.

"KK FMP i dosadašnji prvi trener ekipe Stevan Mijović sporazumno su raskinuli ugovor. Klub se zahvaljuje Mijoviću na velikom profesionalizmu, posvećenosti, maksimalnom zalaganju na svakom treningu i utakmici. Posebnu zahvalnost KK FMP ističe Mijoviću i zbog momenta u kom je preuzeo ekipu i ostvario dve velike pobede na gostovanjima. U ovoj prilici želi mu puno sreće u nastavku karijere koja će nesumnjivo biti uspešna imajući u vidu veliki talenat koji poseduje", stoji u saopštenju na klupskom sajtu.

Prema informacijama Sportskog žurnala, najbliži klupi FMP je trener Dinamika Saša Nikitović. On je karijeru počeo da gradi kao pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu, gde je postao i šampion Srbije i Crne Gore 2005, zatim prelazi u Zvezdu gde je bio sve do 2008. Tokom četiri godine bio je jedan od pomoćnika u reprezentaciji Srbije kod Dušana Ivkovića, da bi tokom 2011. kratkotrajno samostalno vodio crveno-bele. Tokom sezone 2018/19 vodio je ljubljansku Olimpiju, posle čega je bio imenovan za koordinatora mlađih kategorija Dinamika do februara 2021, kada postaje trener prvog tima. Bio je takođe i asistent u mlađim kategorijama Srbije, kao i univerzitetskom timu, a vodio je i Bahrein na Azijskim igrama 2013.


tagovi

FMP ŽeleznikStevan MijovićSaša NikitovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara